Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Nejnebezpečnější vězni Česka se těší na Dahlgrena: Co odsouzeného Američana čeká?

Autor: dce - 
22. července 2016
14:20

Kevin Dahlgren byl ve středu odsouzen na doživotí do věznice se zvýšenou ostrahou – tedy do té nejpřísnější u nás. V roce 2013 totiž zabil čtyři členy brněnské rodiny, u které pobýval. Jak to vypadá ve věznici, kam Dahlgren snad brzy poputuje?

Nejnebezpečnější zločinci z České republiky končí na speciálním oddělení pro doživotně odsouzené ve věznici Mírov. Právě zde pobýval Pavel Peca, který zabil svou bývalou ženu a dvě dcery, Jan Uhljar, který brutálně zavraždil svého maličkého synka a manželku, nebo známý Jiří Kajínek, jenž byl odsouzen za dvě nájemné vraždy a jeden pokus.

Tam pravděpodobně zamíří i Kevin Dahlgren, který zabil v Brně-Ivanovicích svou sestřenici, jejího manžela a dva syny, když u nich v květnu 2013 pobýval. Soud ho ve středu poslal na doživotí do vězení. Rozsudek zatím není pravomocný.

Pokud podobně rozhodne i odvolací soud, čeká na Dahlgrena věznice se zvýšenou ostrahou – jak to tam vůbec vypadá? Bude žít v jedné z několika cel na uzamčené společné chodbě. Každý den ho čeká hodinová vycházka v prostoru obehnaným pletivem. Dvakrát do týdne mají podle serveru Deník.cz nárok na dvouhodinové sportovní vycházky.

Fotogalerie Dahlgren se ve vězení mění k nepoznání 75 fotografií

 

Vězni odsouzení do vězení se zvýšenou ostrahou nemohou pracovat. Podle deníku Mladá Fronta Dnes začíná jejich denní režim v šest budíčkem. Třikrát denně mají jídlo, mezitím volná zábava, večer televize.

Pokud by se ovšem vězeň nechoval slušně, čeká ho speciální oddělení – takzvaná díra. Jde o samovazbu, kde je místo postele jen betonová deska. Vězeň tam může strávit až 28 dní.

Video  Doživotí pro Dahlgrena! Podívejte se, jak vrah přijal rozsudek!  - Václav Lang
Video se připravuje ...

VŠE O KAUZE DAHLGREN ČTĚTE ZDE

majojo ( 23. července 2016 05:46 )

Myslím, že pro Američany je vážným zločinem pouze vražda Američana. To ostatní je takové safari. Až se Kevinek dostane do Ameriky, půjde do léčebny, odtamtud za pár let ven - a jestli pak náhodou vyvraždí nějakou rodinu ve své vlasti, tak to už bude mít chlapec vážně blbý.

cestr ( 22. července 2016 19:30 )

Pro vývoz na východ, já na jejich práci ani sáhnout nemíním , pfuj.

myval ( 22. července 2016 19:29 )

volná zábava ? při které neopustí oddělení to mu závid a vězení nemá hlavní učel trestat ,ale toho člověk napravit a izolovat ho od společnosti .

myval ( 22. července 2016 19:20 )

Soud mu uložil zabezpečovací detenci to znamená že pak by se přesunul do ní a to bude i problém při jeho žádosti o odpykání trestu v usa , protože usa by ho musely uznat a plnit. A naše vězenské systémy se velice liší .

mistr_yoda ( 22. července 2016 18:14 )

Jasně, debile. Už jen si spočítat kolik by stála bezpečnostní opatření, aby dožínkáři při opravě dálnice nevzali roha.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání