Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nebezpeční Pokémoni: Ozbrojení lupiči hru zneužili k lákání obětí, 11 přepadli

Autor: lm - 
12. července 2016
14:20

Nová hra Pokémon Go dobývá svět! Všimly si toho bohužel i různé kriminální živly, které už vymyslely, jak ji využít ke své »živnosti«. Trojice teenagerů s pistolí v ruce takto nalákala a okradla 11 obětí.

Pokémoni opět uchvátili celý svět! V červenci byla na trh uvedena hra Pokémon Go pro smartphony, při které se hráč na obrazovce telefonu pohybuje v oblasti, ve které se v daném okamžiku skutečně nachází, a hledá virtuální Pokémony. Nová hra neuchvátila jen fanoušky, ale i kriminálníky.

Trojice ozbrojených teenagerů z amerického Missouri zneužila hru Pokémon Go k nalákání a okrádání obětí. Shane Michael Baker (18), Brett William Miller (17) a Jamine James D. Warner (18) si ve hře v odlehlé oblasti našli tzv. Pokéstop, který hráčům poskytuje zdarma různé potřebné předměty. Posléze sem pomocí speciálního předmětu začali lákat pokémony. Vyrazili sem proto i hráči z okolí, na které ale čekalo nepříjemné překvapení.

Teenageři během sobotní noci s pistolí v ruce okradli na 11 obětí ve věku od 16 do 18 let. Brali jim právě smartphony, které hráči musí mít v ruce, aby pokémony našli. Lupiči ale příliš chytří nebyli a policisté je ještě téhož večera dopadli. Trojice dospělých putovala rovnou do vazby, kauce byla stanovena na 100 tisíc dolarů (2,5 milionu Kč). Policisté zadrželi i jednoho nezletilého mladíka, který s nimi hráče nejspíš okrádal. Ten putoval rovnou do pasťáku.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání