Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hlavu oběti uvařil, vyloupl jí mozek i oči a chystal hostinu! Před 100 lety řádil v Čechách kanibal

Před 100 lety vraždil na Vysočině kanibal.
Před 100 lety vraždil na Vysočině kanibal.  (Autor: Archiv Blesku)
5. července 2016
05:17

Vražda, které se za sto let podobá snad jen běsnění devianta a kanibala Ladislava Hojera, otřásla zeměmi českými na konci června 1916. V lese bylo nalezeno tělo pohřešovaného hajného, kterému chyběla hlava. Tu našli v bytě vraha, který už si ji vařil k obědu!

K jednomu z nejotřesnějších mordů v české historii došlo v lese nedaleko Bystřice nad Pernštejnem. Na hajného Koláře si tam počíhal jeho úhlavní nepřítel, obuvník Alois Dospíšil a ubil ho motykou.

Když se muž domů více než den nevracel, vydala se ho hledat celá vesnice. Nejhorší obavy se bohužel naplnily a Koláře po několika hodinách našli v mrtvého. Tělo bylo pečlivě ukryté v křoví a zaházené chvojím. Všechny ale šokovalo, že mu chyběla hlava.

Četníci při vyšetřování příliš neváhali a vydali se hned do bytu Dospíšila, který byl od počátku hlavním podezřelým. Ten se k činu přiznal. Popsal, jak hajného z nenávisti ubil a usekl mu hlavu. Tu pak omyl ve studánce, ve které byly později nalezeny Kolářovy oči. Kus hlavy se pak vařil v hrnci na plotně přímo v Dospíšilově bytě, další část těla se pekla v troubě. Mozek už byl přichystaný na talířku ke konzumaci.

Vrah, kterého před činem lékaři označili za duševně nemocného, ale nikoho nebezpečného, nepopíral, že chtěl svého nepřítele sníst. Vadilo mu prý, že mu myslivec zakazoval těžit v lese kámen na stavbu domku a praštil ho holí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání