Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nechutné pokračování šikany učitelky Na Třebešíně: Vyhozený ředitel vinu necítí a soudí se!

Autor: Ivan D. Hladík - 
24. června 2016
21:41

Šikana učitelky Ludmily V. (†55) na průmyslovce Na Třebešíně a její smrt zacloumala Českem na počátku roku. Stála místo ředitele školy Františka Bártla (60), trojice studentů-tyranů čelí trestnímu stíhání. Exředitel však vinu stále popírá, a dokonce žaluje školu a pražský magistrát jako jejího zřizovatele.

V případu, o kterém Blesk informoval jako první 11. února, tři grázlové šikanovali profesorku Ludmilu V. (†55). Ta později zemřela. Studenty trestně stíhá policie, dva byli vyloučeni ze školy.

I na základě šetření inspekce byl z místa ředitele školy odvolán František Bártl (60). Tomu se to však nelíbí. Podle informací Blesku školu i jejího zřizovatele, pražský magistrát, žaluje o určení neplatnosti odvolání!

„Jeho rozhodnutí považuji za nešťastné a egoistické. Tvrdil, že mu jde o dobro školy, přitom prokazatelně zanedbal své povinnosti,“ řekl Blesku předseda výboru pro výchovu a vzdělávání magistrátu Patrik Nacher. „Žalobou jen znovu poškozuje školu novou veřejnou debatou. Je to i důkaz jeho naprosto nulové sebereflexe.“

Od 1. července školu povede Luboš Bauer. Chce ihned začít s nápravou odstraněním všech nedostatků. „K tomuto případu se nechci vyjadřovat, je to věc pana Bártla, já se soustředím na skutečně důležité věci,“ uvedl pro Blesk Luboš Bauer.

Závěr školní inspekce

„Ředitel školy (Bártl) prokazatelně věděl o déletrvající nekázni žáků, která v důsledku neřešení celé záležitosti ze strany vedení školy vyústila až v napadání učitelky. Tím došlo k porušení zákona… Ze strany vedení školy nebyly podniknuty žádné kroky. Škola nezačala případ šetřit a nepřijala žádná opatření na ochranu pedagožky L. V.“

kecal ( 13. července 2016 16:11 )

Dostat ty parchanty do pracek tak s.erou magi v kostkách.

ellenic ( 25. června 2016 10:34 )

Tak pan ředitel se cítí nevinný , já to vidím jinak. Byl ředitelem školy v inkriminované době, byl, nese zodpovědnost za vše, co se děje v prostorách školy, samozřejmě. Jestli je tak spokojený sám se sebou, že mu vůbec nedošlo, co vše šikana ze strany studentů způsobila, tak je to ubožák . Líto je mi jen nebohé paní učitelky. To video a snímky dokládali, co ti studenti jsou zač .

stellastella ( 25. června 2016 06:20 )

 Byl jmenovan a nyni odvolan zrizovatelem.Zrizovatel ho odvolat muze.Navic reditel nese odpovednost za pracovniky i studenty skoly.Tady selhal,neplnil sve povinnosti v ramci kontrol,naslouchani studentum i ucitelum.Stejne tak jeho zastupkyne

lug70 ( 24. června 2016 23:04 )

Vidím to tak. Do vyšších funkcí, jak ve státním, tak i soukromém sektoru jsou dnes cíleně vybíráni lidé s vyšší mírou bezpáteřnosti aby se s podřízenými nemazlili a neváhali pořádně s nimi zamést, pokud bude potřeba. Jinak platí, že čím vyššího pracovního nebo společenského postavení člověk dosáhne, tím toho více může ztratit a když k tomu z nějakého důvodu má dojít, ztrácí morální zábrany a zuřivě kope kolem sebe.

hejhej ( 24. června 2016 22:35 )

Vyhozený ředitel je idiot a nemá ve školství co dělat, stejně jako jeho zástupkyně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání