Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Sledoval děti u mateřské školy a pak policii hrozil Babišem a ustřelením hlavy

Sledoval děti u mateřské školy a pak policii hrozil Babišem a ustřelením hlavy.
Sledoval děti u mateřské školy a pak policii hrozil Babišem a ustřelením hlavy.  (Autor: Městská policie Hradec Králové)
Autor: dce - 
20. června 2016
13:19

Několik dní znervózňoval učitelky v mateřské školce v Hradci Králové neznámý muž. Postával za plotem a sledoval malé děti, jak si hrají. Nakonec vše skončilo tvrdým zatčením. Ukázalo se, že muž, který policistům dokonce vyhrožoval smrtí, je nesvéprávný.

Muž posedával na lavičce před mateřskou školkou v Hradci Králové několik dní. Učitelka to nakonec nevydržela a zeptala se ho, jestli mu může s něčím pomoci. Když na ni podivín byl agresivní, rozhodla se zavolat městskou policii. Jenže to už muž odcházel z místa pryč.

Policistům se ho podařilo najít podle získaného popisu. „Strážníci ho vyzvali, aby prokázal totožnost a vysvětlil své chování. Na to muž odpověděl: 'Já znám zákon Babiše, já vám klidně můžu ustřelit hlavu a bude klid'. Byl arogantní a odmítal spolupracovat. Místo dokladu totožnosti předložil kartičku zdravotní pojišťovny. Prý je to jeho doklad totožnosti,“ uvedla mluvčí městské policie Eva Kněžourová.

Strážníci mu sdělili, že bude předveden na služebnu státní policie, což muže zřejmě vyděsilo a začal odcházet. „Nereagoval ani na opakovanou výzvu k zastavení a nakonec se pokusil i o fyzické napadení strážníka. Ten útok odvrátil a nasadil mu pouta,“ informovala mluvčí.

Nakonec se ukázalo, že jde o muže, který je zbaven svéprávnosti a žije nedaleko školky se svou opatrovnicí. „Žena se za chování svého svěřence omluvila a slíbila, že se mu pokusí vysvětlit nevhodnost takového chování. Čtyřicetiletý muž se za její přítomnosti uklidnil,“ doplnila mluvčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání