Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Spadlý strop v Prostějově zavalil dělníky: Musel pro ně vrtulník

Autor: ČTK - 
18. června 2016
16:35

Dva dělníci se dnes zranili při pádu části stropu v rekonstruovaném domě v Prostějově. Jeden muž (45) se ze sutin a spadlých trámů vyhrabal vlastními silami a druhého zavaleného dělníka (39) zhruba hodinu vyprošťovali hasiči. Zranění obou mužů nejsou vážná, řekl ČTK mluvčí záchranné služby Zdeněk Hošák.

Pád části stropu v opravovaném domě v Plumlovské ulici byl nahlášen krátce před 13:00. „V domě se při rekonstrukci propadl strop a sutiny spadly na dva dělníky. Jednoho muže zavalily a druhého přimáčkly, avšak podařilo se mu z nich vyprostit vlastními silami,“ uvedl Hošák.

Hasiči opravovaný dům staticky zabezpečili pomocí trámů a hydraulického zařízení. O zavaleného muže se mezitím staral jeden z hasičů, kterému asistoval lékař záchranné služby. Zhruba po hodině byl muž vyproštěn a předán záchranářům.

Zavalený dělník má poraněné ruce, nohy a navíc zhmožděniny po celém těle. „Letecky byl přepraven do olomoucké fakultní nemocnice. Druhý muž má zhmožděniny hrudníku a sanitka ho také převezla do nemocnice,“ uvedl Hošák.

Okolnosti pádu stropu vyšetřuje policie. Na místo byl povolán statik, který posoudí stav poškozeného domu a navrhne jeho zajištění.

Video  Spadlý strop v opravovaném domě v Prostějově zavalil dva dělníky.  - HZS Olomouckého kraje
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání