Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na Přerovsku se zranil rogalista při přistání: Skončil v nemocnici

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: HZS JmK)
Autor: ČTK - 
23. května 2016
10:54

U Lipníku nad Bečvou na Přerovsku se v neděli odpoledne zranil při přistání jednačtyřicetiletý pilot rogala. Muž nezvládl přistávací manévr a zavadil špicí stroje o pole. Událost viděl svědek, který zraněnému muži okamžitě přivolal zdravotnickou pomoc. Rogalista skončil ve fakultní nemocnici.

Nehoda se stala v místní části Podhoří. Podle policie se rogalo poté, co jeho špice zavadila o pole, stalo neovladatelným a muž hlavou narazil o jeho konstrukci. „Na místo byl přivolán inspektor techniky závěsných kluzáků letecké amatérské asociace pro ohledání rogala," řekla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová. Dechová zkouška nebyla na místě provedena, ale byl nařízen odběr krve ve Fakultní nemocnici v Olomouci, kam byl zraněný muž převezen, dodala mluvčí.

 

Muž podle mluvčího nemocnice Egona Havrlanta utrpěl poranění krční páteře a ruky. „Čekají ho dvě operace. Je ve stabilizovaném stavu a při vědomí, není v ohrožení života," řekl Havrlant.

Letos jde o první nehodu podobného typu v Olomouckém kraji. Loni museli letečtí inspektoři vyšetřovat hned několik kolizí. Naposledy loni v září hořelo na vzletové dráze na letišti v Bochoři u Přerova malé letadlo. Sedmačtyřicetiletý pilot stačil ze stroje vyskočit, utrpěl jen drobné poranění nohy. V červenci utrpěl těžké zranění šestačtyřicetiletý paraglidista, který se zřítil v areálu Dolní Morava. Podobný případ se stal o dva měsíce dříve na Dlouhých Stráních, kdy pilot po pádu utrpěl poranění mozku.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání