Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Na Strakonicku vyhořela výrobna briket: Škoda 30 milionů

Autor: ČTK ljš - 
15. května 2016
11:30

V Řišti, části obce Předmíř na Strakonicku, vyhořela výrobna dřevěných briket. Plameny zasáhly 1300 metrů čtverečních. Nikdo nebyl zraněn, zaměstnanci stačili odejít. Vyšetřovatelé předběžně stanovili škodu na 30 milionů korun.

„Šetření příčiny vzniku požáru bude probíhat v následujících dnech, zatím nejsou vyloučeny žádné vyšetřovací verze,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Požár byl ohlášen v 02:30, zasahovalo tam 13 jednotek hasičů. O hodinu později byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu. Plameny zcela zničily truhlárnu, v níž se vyráběly dřevěné brikety. Uchránit se podařilo obytný dům a stodolu stojící v jejím sousedství. „Výrobna je však požárem prakticky zničena, u objektu se propadla střecha,“ uvedla mluvčí.

Oheň se hasičům podařilo dostat pod kontrolu po 05:00. Zásah na požářišti bude pokračovat celý den. „Pro rozebrání velkého množství shořelého a zříceného materiálu jsme zažádali o techniku Záchranného útvaru HZS ČR,“ uvedla mluvčí. Požářiště budou záchranáři rozkrývat pomocí těžké techniky, včetně bagru.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání