Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pád policejního hrdiny: Zachránil lidi z hořícího domu, pak dostal podmínku za zlomené žebro

Policista Michal K. (28) dostal u soudu dvouletou podmínku. Na služebně zmlátil pendrekem zadrženého muže tak, že mu zlomil žebro.
Policista Michal K. (28) dostal u soudu dvouletou podmínku. Na služebně zmlátil pendrekem zadrženého muže tak, že mu zlomil žebro.  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Schnapka)
Autor: ljš - 
21. dubna 2016
12:11

Obuškem zmlátil na služebně Luďka B. (36) tak, že mu zlomil jedno žebro. Za to teď policista Michal K. (28) dostal u plzeňského soudu podmínku. Tři roky předtím byl přitom prohlášen za hrdinu, když z rukou plzeňského primátora převzal ocenění za to, že z hořícího domu vyvedl několik lidí.

Obžaloba Michala K. vinila z toho, že zbil sedícího zadrženého. „Nejméně 10krát ho obuškem mlátil do zad a boku,“ řekla státní zástupkyně Irena Kondrová. Luďka B. přivezli na služebnu k prokázání totožnosti. „Řekli mi, ať si sednu. Než jsem to stihl, začaly na mě padat rány. Pamatuji si jich tak pět, pak už jsem to nepočítal,“ řekl Luděk B.

 

„Byl opilý, agresivní, říkal, že dělal zápasy. Napřáhl ruku, já ho udeřil obuškem. Udělal další pohyb ke mně a já mu dal ještě několik ran, než si sedl,“ hájil se Michal K. „Nešlo o oprávněné užití donucovacích prostředků, jak obžalovaný tvrdil,“ uvedla soudkyně Martina Hiřmanová.

jm51 ( 21. dubna 2016 12:53 )

Měl mu jich zlomit víc, hajzlovi. Bez důvodu nebyl na služebně !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání