Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Při požáru na Třebíčsku zemřeli seniorský pár a pes: Oheň hasiči zlikvidovali do 5 minut

Autor: ČTK, dce, čad - 
19. dubna 2016
10:19

Při požáru rodinného domu v obci Chlístov na Třebíčsku dnes zemřeli dva lidé. Příčinu úmrtí a okolnosti vzniku požáru vyšetřují policisté a hasiči. ČTK to řekla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. Škoda na majetku zatím nebyla vyčíslena.

Oznámení o požáru přijali policisté krátce po 07:00. „Z domu hasiči vynesli dvě osoby a okamžitě je předali do péče zdravotníkům. I přes maximální úsilí záchranářů přišli oba lidé o život. Při požáru byl usmrcen také pes,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Petra Musilová. Podle policie byli muž (†64) a žena (†72) s největší pravděpodobností obyvatelé domu.

Podle informací Blesk.cz byla na dům uvalena exekuce. Požár byl podle všeho velmi malý, hasičům se ho podařilo zlikvidovat během pěti minut. Hasiči na místě zjišťují příčinu požáru.

Na Vysočině od začátku letošního roku zemřeli při požárech včetně dnešního čtyři lidé. První obětí se stala 4. února seniorka, která zemřela při požáru staršího rodinného domu v Polné na Jihlavsku. Ve stejný den byl ve vyhořelé garáži u rodinného domu v Golčově Jeníkově nalezen mrtvý muž.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání