Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mladík jel po dálnici D11 v kombajnu: Hrozí mu pokuta až půl milionu

Autor: ČTK ljš - 
11. dubna 2016
14:50

Koupil si kombajn a vyrazil s ním na dálnici! Třiadvacetiletého řidiče zastavili policisté před několika dny na dálnici D11 ve směru z Hradce Králové na Prahu. Za porušení několika předpisů mu hrozí pokuta až 500.000 korun a zákaz řízení motorových vozidel až na jeden rok.

Policisté zastavili kombajn s připojenou žací lištou na 86. kilometru dálnice v době odpolední dopravní špičky. „Řidič uvedl, že kombajn koupil v Polsku a po vlastní ose ho přepravuje do Znojma. Proč se vydal po dálnici, nebyl schopen policistům vysvětlit,“ uvedla mluvčí.

Podle policie mladý řidič jel vozidlem bez platné registrační značky, navíc po dálnici, na kterou smějí vozidla s nejnižší konstrukční rychlostí alespoň 80 kilometrů v hodině. Také šlo o nepovolenou přepravu nadměrného nákladu, protože kombajn byl široký 3,9 metru, což je o téměř metr více, než je povoleno.

„Policisté řidiči zakázali další jízdu, kombajn musel za jejich asistence odstavit na bezpečném místě mimo dálnici tak, aby si zajistil potřebné dokumenty a odtah,“ uvedla mluvčí. Policisté podle ní případ předali do správního řízení.

Policisté na dálnici D11 v hradeckém kraji v předchozích letech zastavili například také neosvětleného cyklistu z Estonska, který hlídce řekl, že chce na kole dojet až do Španělska. Zastavili rovněž motorkáře, který jel na motorce osvětlené pouze baterkami, protože mu nefungovala originální světla. Policisté navíc zjistili, že tento řidič byl při jízdě pod vlivem drog.

vosavopruz ( 11. dubna 2016 17:23 )

jo a Babišovy koblihy na dálnici smí,kutálej se maximálně dvacítkou a zaberou víc jak jeden pruh místa a když nabouraj tak je všude džem.Půl milionu za tohle,hodně přehnané

havran2 ( 11. dubna 2016 15:48 )

Kdo ví jestli ho poláci v Česku neukradli ?

lug70 ( 11. dubna 2016 15:31 )

Za komunistů v době žní se po dálnici přesouvaly celé kolony kombajnů a to i na výpomoc Slovensku. Samozřejmě za dozoru tehdejší VB.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání