Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na pohřbu všechny ohrožoval pistolí: Doma měl senior z Přerovska arzenál

Na pohřbu všechny ohrožoval pistolí: Doma měl senior z Přerovska arzenál (ilustrační foto)
Na pohřbu všechny ohrožoval pistolí: Doma měl senior z Přerovska arzenál (ilustrační foto)  (Autor: Policie ČR - ILUSTRACE)
Autor: ČTK - 
6. dubna 2016
10:37

Více než tři desítky zbraní, přes 20 kilogramů střelného prachu a chemikálie určené na výrobu střeliva objevili policisté v domě čtyřiasedmdesátiletého muže z Přerovska. Zbrojní arzenál u něj zajistili poté, co na pohřební hostině v Paršovicích ohrožoval revolverem jednoho z hostů. 

Senior je držitelem zbrojního průkazu, jestli ale zbraně držel legálně, policisté zjišťují. Je podezřelý z nebezpečného vyhrožování a nedovoleného ozbrojování, řekla dnes ČTK přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Do konfliktu s jednatřicetiletým mužem se dostal důchodce v sobotu v hostinci v Paršovicích. Nejprve dal muži několik facek, a když jej napadený svalil na zem, vytáhl na něj zbraň. Hosté agresora nakonec vyvedli z místnosti. „Starší muž se ale po nějaké době vrátil a začal na poškozeného mířit se slovy, že skončil, a několikrát je opakoval. Poté zamířil ještě na dalšího hosta a z hospody odešel,“ uvedla policejní mluvčí.

Seniora pak zadrželi policisté. Později zajistili v místě jeho bydliště dalších 35 krátkých a dlouhých zbraní, střelný prach a chemikálie.

Policisté nevylučují, že se po provedení znaleckých posudků a zkoumání zajištěných zbraní a střeliva podezření rozšíří ještě o trestný čin obecného ohrožení. V případě odsouzení muži hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání