Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Řidič rumunského kamionu smrti jde do vazby: Za usmrcení z nedbalosti mu hrozí 6 let vězení

Autor: ČTK - 
31. března 2016
19:39

Plzeňský soud dnes odpoledne poslal do vazby jednatřicetiletého řidiče rumunského kamionu, který v úterý na dálničním obchvatu D5 u Plzně narazil do rumunského osobního auta. ČTK to dnes řekla policejní mluvčí Jana Tomková. Ve voze na místě zemřeli čtyři muži, další tři utrpěli těžká zranění.

Policie řidiče kamionu obvinila ve středu z usmrcení z nedbalosti, hrozí mu až šestileté vězení. Podle dosavadního zjištění kriminalistů rumunský osobní vůz Volkswagen Sharan se sedmi lidmi s největší pravděpodobností na dálnici stál. Kamion do něj narazil zezadu.

V osobním voze zemřeli na místě čtyři spolujezdci, muži ve věku 55, 49, 42 a 51 let. Devětačtyřicetiletý řidič a další dva spolucestující utrpěli těžká zranění. Řidič nákladního vozidla MAN s návěsem se při nehodě nezranil. Tři zranění muži jsou v péči lékařů plzeňské fakultní nemocnice.

„Jejich stav zůstává vážný,“ řekla dnes ČTK mluvčí nemocnice Gabriela Levorová. Zatím nejtragičtější letošní nehoda na českých silnicích se stala v úterý před 9:00 na 80. kilometru dálnice D5 ve směru na Rozvadov u sjezdu na Litice a Klatovy, dva kilometry za tunelem Valík.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání