Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dcera houslistky z Národní čeká na pěstouny v nemocnici: Po smrti maminky se zhroutila

Autor: ljš - 
16. března 2016
14:14

V pouhých čtrnácti letech přišla o milovanou mámu a stále neví, co s ní bude. Dcera houslistky Marie zatím čeká na rozhodnutí o svém dalším osudu v nemocnici, kam musela být po matčině smrti převezena.

Marie pracovala jako učitelka v Ústí nad Labem, často ale po práci jezdila do Prahy, kde na Národní třídě vystupovala jako pouliční umělkyně. Jako matka samoživitelka totiž pro své tři děti potřebovala každou korunu. Těsně před Vánoci u ní ale propukla rakovina a na léčbu bylo už pozdě. V polovině února bohužel zemřela.

Její tři děti se najednou ocitly samy a zcela bez prostředků. Nejhůře z nich pochopitelně bolestnou ztrátu nese nejmladší z Mariiných dětí, čtrnáctiletá dcerka. Ta se po matčině smrti zhroutila a musela být podle informací Blesk.cz hospitalizována. V současné době na tom je už sice lépe, v nemocnici ale zřejmě zůstane do chvíle, než se vyřeší otázka toho, kdo se o ni bude starat.

Dětem se snaží pomoci řada Mariiných kamarádek a také kolegů z branže, kteří uspořádali několik benefičních koncertů. „Nově budou součástí akcí i dražby uměleckých děl, a to od takových autorů, jako jsou např. Franta Skála, Jiří David, Kurt Gebauer a další. První akce proběhne v pražské klubovně Zázemí v Bartolomějské ulici ve čtvrtek 17. 3., tedy ve svátek Sv. Patrika, od 19 hodiny,“ řekl Blesk.cz organizátor akce Richard Cortés. Právě na tento den, úzce spojený s irskou a keltskou kulturou, kterou milovala, plánovala Marie svůj další koncert. Už se ho ale bohužel nedožila...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání