Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Anarchistu vegana prý mučí ve vězení masem: Jeho kamarádi podpálili policejní auta

Autor: dce - 
16. února 2016
09:18

Nedělní požár dvou policejních aut už zná svého viníka. Je jím Síť revolučních buněk, která žhářství chtěla vyjádřit solidaritu s anarchistou Martinem Ignačákem, který čeká ve vazbě na soud. "Nejsou žádné pochybnosti o tom, že rozsudek byl už dávno potají vynesen. Martin Ignačák byl odsouzen k smrti. Tento rozsudek je vykonáván tak podlým způsobem, jako je odepírání přístupu k plnohodnotné stravě," tvrdí žháři. Ignačáka totiž ve vězení mučí masem!

Dva policejní vozy byly podpáleny v neděli dopoledne v ulici Nad Úpadem v pražských Hájích. Vozy byly podpáleny časovaným zápalným zařízením. K činu se v pondělí přihlásila Síť revolučních buněk (SRB). "Auta byla zapálena v solidaritě s anarchistou Martinem Ignačákem. Ten je držen v zajetí ve Vazební věznici Praha – Pankrác, kde je vystaven dlouhodobému mučení," napsali na svém webu.

Ignačák jako vegan je podle SRB denně vystavován mučení v podobě nevhodné stravy. Skupina tvrdí, že nedostává veganská jídla, ačkoliv je to ve směrnicích vězeňské služby a ostatní vězni podobnou stravu po požádání dostávají.

"Martin je nepochybně obět mučen, jehož následkem mohou být vážné zdravotní komplikace nebo smrt. Metody použité k mučení Martina Ignačáka jsou neakceptovatelné," stojí na webu SRB.

Vozy policie si skupina vybrala za cíl, protože podle ní podporují šíření kapitalismu a jeho útlaku. Skupiny anarchistů podpalování vozů protestovali i proti restauraci Řízkárna nebo po policejním zásahu, kdy je příslušníci vykázali z budovy Klinika.

tymitaky ( 16. února 2016 15:06 )

Pokud mi neselhává paměť, tak za přípravu teroristického útoku, zkrátka chudáček a přitom mu klidně mohou nosit stravu z Alcronu.

rumungro ( 16. února 2016 13:30 )

Mám dojem, že i tento vegan bude z masa a kostí.

dfghjk ( 16. února 2016 11:00 )

Jakoby někde ve společnosti dřímala nenávist ke státní moci. Myslím, že pro média a výzkumy veřejného mínění by to bylo atraktivní téma. Co ty na to blesku? Kramný už je ohraný!

gabreta ( 16. února 2016 10:55 )

Největší spodina a odpad v jakémkoli politickém uspořádání, byli vždy Anarchisti!

gabreta ( 16. února 2016 10:53 )

Nejhorší trest pro bíložravce, je masový hrob!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání