Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Vězeň z Pardubic: Kluci se otrávili, protože je dozorci zbili

Vězni se měli otrávit, protože je prý dozorci zbili.
Vězni se měli otrávit, protože je prý dozorci zbili.  (Autor: krimi-plzen.cz)
Autor: ljš - 
11. února 2016
20:01

Dvakrát vykradli místnost s léky a pak se s nimi otrávili kvůli tomu, že je dozorci bezdůvodně zmlátili. Alespoň to tvrdí jeden z vězňů, kteří si v pardubické věznici odpykávají svůj trest.

Vezeň kontaktoval televizi Prima v den, kdy už byli všichni jeho kamarádi propuštěni z nemocnice a vráceni zpátky na celu. "Já se nepředstavím, ale jsem přímo ve věznici a chci, aby média věděla, co se tady stalo...," řekl muž.

Podle něj panují ve věznici otřesné podmínky. "Není problém zde sehnat drogy opiáty, léky - lékař to vydává na dobropis s tím, aby měl od lidí klid. (...) dochází k napadení jak se strany vězňů k dozorcům, tak ale i dozorčí napadají trestance," uvedl.

Podle něj léky vězni získali v kanceláři hlavního vychovatele, kde jsou uskladněny. Tu prý vykradli hned dvakrát. "Byly tam léky na arytmii, pak tam byl tramal, rivotrily a různé opiáty," vypočítal. Potvrdila to i manželka jednoho z vězňů. Ta televizi Nova dokonce řekla, že dozorci tam kriminálníkům prodávají i mobilní telefony.

Důvodem toho, proč se vězni pokusili otrávit, má být podle jejich kamaráda snaha upozornit na to, co se v pardubické káznici děje. "Udělali to proto, že dozorci je zmlátili a zavřeli je na celu bezdůvodně - ty lidi nic neprovedli," řekl. Vedení věznice to popírá, věc je ale předmětem vyšetřování.





salto ( 12. února 2016 09:11 )

Kdo si na sebe nevydělá, ať nežere

jetotak ( 11. února 2016 21:08 )

 Jak může vězeň jen tak kontaktovat televizi?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání