Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lékaři si v Bohumíně uspořádali mejdan: Popíjeli během noční služby

Autor: Karel Janeček - 
11. února 2016
13:41

Z ostudy kabát má primář interního oddělení bohumínské nemocnice Martin J. a jeho podřízená Blanka K. Během služby pili alkohol, za což jim hrozí vyhazov!

Musel to ale být večírek! Primář a lékařka interny si zpříjemňovali noční službu v Bohumíně alkoholem. Dvojici prozradila jedna z pacientek nejen vedení nemocnice, ale i policii. „Zkouška na přítomnost alkoholu byla pozitivní,“ řekla policistka Zlatuše Viačková.

Důvod noční oslavy není znám. „Ani jeden z nich neměl narozeniny. Sami nebyli schopni vysvětlit, proč si nalévali,“ řekl Blesku ředitel nemocnice Kamil Mašík. Podle ředitele jde o dlouholeté a prozatím vždy spolehlivé zdravotníky.

Oba lékaři jsou postaveni mimo službu a primář oddělení podal rezignaci na svou funkci. Primář nebyl k zastižení ani v nemocnici, doma, ani ve svojí soukromé ordinaci v Alešově ulici.

„Byla by velká škoda pro špitál, kdyby pan primář skončil. Má lidský přístup, vždy vyšel vstříc. To, co se stalo, mi vyrazilo dech,“ uvedla pacientka Emilie Krajčovičová (67). Primář ji léčí po infarktu, stejně jako jejího manžela Bohumila (71). Interní oddělení nemocnice vede prozatímně Vlasta Zvolánková, zástupkyně primáře Martina J.

Policisté už v případu zahájili úkony trestního řízení pro ohrožení pod vlivem návykové látky. Lékařům hrozí odnětí svobody na šest měsíců až tři roky, peněžitý trest i zákaz činnosti.

Ředitel nemocnice Kamil Mašík vnímá případ jako naprosto ojedinělý. „Přesto zavedeme v našem kontrolním systému takové změny, které by měly podobná selhání eliminovat. Věřím, že lékaři pochopí, že jsou k jejich prospěchu i ochraně,“ řekl Blesku.

agfor ( 11. února 2016 15:06 )

No co, slavili zvýšení platů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání