Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Šílenec honil muže po Přerově a bodal do něj: Policie ho dopadla

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ČTK ljš - 
5. února 2016
11:57

Přerovští kriminalisté dopadli čtyřiadvacetiletého mladíka, který podle nich minulý měsíc pronásledoval v ulicích Přerova s nožem v ruce pětačtyřicetiletého muže. Na více než půlkilometrové trase jej několikrát dostihl a pobodal. Napadený muž skončil v péči lékařů. Důvodem sporu byla hádka kvůli hře na automatech v jedné z restaurací. Útočník byl obviněn ze dvou trestných činů a skončil ve vazbě.

Případ se odehrál v polovině ledna, muž byl dopaden tento týden. Napadení předcházela hádka mužů u restaurace Sokolovna v Přerově. „Tehdy neznámý pachatel po výměně názorů vytáhl z kapsy nůž, kterým útočil proti poškozenému a zasáhl ho do tváře. Napadený muž se dal na útěk přes nábřeží Rudolfa Lukaštíka, kde upadl a útočník ho na zemi dvakrát zasáhl nožem do zad,“ uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Napadený muž se poté zvedl a utíkal dál do ulice Velká Dlážka. Při běhu si sundal bundu, kterou si omotal kolem předloktí, aby se mohl bránit případným dalším útokům pachatele, který ho pronásledoval. „Při útěku opět poškozený upadl na zem, kde na něj neznámý muž znova zaútočil nožem a způsobil mu další zranění,“ uvedla mluvčí. Z bundy mu útočník podle policie ukradl cigarety a odešel.

Čtyřiadvacetiletého mladíka policisté zadrželi v úterý, obvinili jej z pokusu o těžké ublížení na zdraví a z krádeže, za což mu hrozí až deset let vězení. Podle policie byl loni za výtržnictví odsouzen k podmíněnému trestu. Nyní čeká na soud v olomoucké vazební věznici. Dobu léčení napadeného muže odhadli lékaři na čtyři týdny.

rumungro ( 5. února 2016 17:23 )

Jednalo se o majetek poškozeného,tedy loupežny přepadení + pokus o vraždu.

Blantons ( 5. února 2016 13:09 )

Pokus těžkého ublížení na zdraví a krádež, právní kvalifikace našeho tr. řádu je směšná . Opakovaně ho bodal s tím , že chce jen ublížit , ale těžce. A na dukaz jak mu záleží na zdravotním stavu pobodaného mu sebere cigarety, protože kouření škodí zdraví.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání