Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Dítě vjelo na Jablonecku na bobech pod vlak: Bojuje o život

Autor: ljš - 
17. ledna 2016
17:26

Osmiletý chlapec vjel při bobování ve Velkých Hamrech na Jablonecku na železniční přejezd, kde ho srazil projíždějící vlak. Dítě je v ohrožení života.

Nešťastná událost se stala odpoledne. Záchranáři převezli letecky dítě do nemocnice v Hradci Králové.

"Událost máme nahlášenou od záchranářů v 16:00," uvedla Suchánková. Policie poskytla rodičům chlapce pomoc psychologa. Dítě záchranáři převezli do Hradce Králové. "V Hradci máme specializované pracoviště, proto bylo dítě transportováno do tamní nemocnice," řekla mluvčí záchranné služby Libereckého kraje Lenka Moravcová.

Na místě nešťastné události zasahovali vedle záchranářů a policie také hasiči. "Všech 39 cestujících z vlaku přestoupilo do náhradního autobusu a odjelo do cíle své cesty," řekl mluvčí jabloneckých hasičů Jan Hrdlička. Na místo policie povolala také drážní inspekci.

Provoz na trati mezi Tanvaldem a Velkými Hamry je přerušen. Dopravu zajišťují náhradní autobusy.

pajato73 ( 18. ledna 2016 10:15 )

@jardavozembiuch: jak muzes v takove situaci myslet na ty, kteri prestupujou? Dopravu maji zajistenou, ne?? Trochu soucitu ke zranenemu diteti a jeho rodine!!! a jestli za to budou muset byt trestani, to uz je jina vec! Ted jde o to, aby se to dite uzdravilo!!

pajato73 ( 18. ledna 2016 10:13 )

fakt nechapu jak tu nekteri muzou tak bezcitove psat... nevim Kolik vam je, ale muj rocnik, 73, u nas to bylo uplne normalni hart si bez rodicu, jezdit na sanich, nikdo z nas nechtel aby u toho porad nekdo byl... na vesnici je to jeste jednoduchsi, tam je meine strachu o deti nez ve meste... a jak jinak se deti nauci samostatnosti? a kdyz se neco takoveho stane, tak je to nestesti a vina by se nemela davat jen rodicum...ale hlavne by se o nich nemely psta takove nechutne nesmysly. Kolikrat se detem stane uraz, ktery rodice nemuzou zamezit? I kdyby staly na Tom kopci, tak by nestihli zabranit tomu aby to dite vjelo na koleje!! To je proste jenom nestesti!!!

amaliana ( 17. ledna 2016 22:33 )

osobně za toto - rodiče do kriminálu a na hodně dlouho, kluk jeho věku nemá rozum a mají ho mít dospělí - vidí z oken?, tak at koukají z okna přes mříž!!

zkratous ( 17. ledna 2016 21:03 )

rodiče na ně vidí z oken?A jak by tomu zabránili?V TV tu silnici ukazovali,chyba starosty,že jí neposolil a chyba laxních rodičů,těm ty starosti přeju,bohužel

pasadena ( 17. ledna 2016 18:20 )

Až ve mě hrklo,bydlí tam naši mladí a mám zrovna tak starého vnuka.Naštěstí to nebyl on.Oxygene píše zda nemělo dítě dohled.V Hamrech to tak je,nikdy se tam dětem nic nestalo,je to prostě vesnice,tam si děti hrají samy,rodiče na ně vidí z oken.Tohle je smůla smůlovatá.Kéž by chlapeček přežil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání