Býky porcují hned na pastvě

Kromě zabijáků krav řádí na Domažlicku a Tachovsku i zloději hovězího dobytka. Kradou nejlepší kusy přímo z chlévů
Černí řezníci masakrují stáda hovězího dobytka na Domažlicku a Tachovsku. Nejenže zemědělcům ukradnou nejlepší kusy z jejich chovu, ale některé pak hned na místě zabijí a vyvrhnou. Na pastvinách či za kravínem se tak povalují vnitřnosti ubitých zvířat. Tuto hrůzu spatřili zemědělci na u Nového Kramolína na Domažlicku. "Zloděj zabil jalovici, která vážila 300 kg. Přímo na místě ji vyvrhl a maso odnesl. Bylo toho za 12 tisíc korun," řekla Petra Srnková z domažlické policie. Krvavá jatka se odehrála také na Tachovsku. U obce Újezd pod Přimdou zloděj upytlačil statného býka. Na místě pak do mrtvého zvířete zaťal nůž a začal ho porcovat. "Vyvrhl vnitřnosti a nechal je na louce. Tělo býka pak ukradl," řekl Jaroslav Jackmann z tachovské policie. Krávy, jalovice a telata ale v regionu mizí nejen z pastvy, ale i z chlévů. Tak tomu bylo v Boru u Tachova. Z kravína společnosti BK II zmizelo 20 kusů dobytka. "Ano, zvířata ukradli," uvedla žena, která zvedla telefon v bytě jednatele firmy BK II Václava Vracovského. Jedním z největších zlodějů dobytka v regionu je muž (44) z Mariánských Lázní. "Z pastvin u Boněnova postupně ukradl 78 kusů skotu. Dobytek nezabíjel, ale zahnal ho do svého stáda. Zvířatům vyměnil identifikační značku v uších a vydával je za své," uvedl Jackmann. Zabíjení zvířat na pastvách na západě Čech není nic výjimečného. Jeden z nejdrastičtějších případů se odehrál u Teplé na Mariánskolázeňsku zhruba před čtyřmi roky. Tehdy bezdomovci odřezávali zaživa kravám pilkou na železo nejlepší kusy masa z kýt a dělali si zásobu na zimu.