Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Bezdomovce na Frýdecko-Místecku zabil jejich kamarád: Hrozí mu výjimečný trest

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK ljš - 
30. prosince 2015
10:36

Neměli šanci přežít! Muže a ženu bez domova, jejichž těla byla nalezena na Frýdecko-Místecku, zabil jejich šedesátiletý kamarád, rovněž bezdomovec. Hrozí mu až výjimečný trest. K motivu vraždy se kriminalisté zatím nechtějí vyjadřovat.

Oběťmi trestného činu, který se stal v minulých dnech, byli osmačtyřicetiletý muž a o dva roky starší žena. „Muž je podezřelý, že opakovaně zaútočil na oba poškozené takovou intenzitou, že utrpěli závažná poranění, kterým následně podlehli. Zraněným muž neposkytl pomoc, poté, co zemřeli, místo opustil,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková. Byl podán návrh na vzetí obviněného do vazby.

Podle Holčákové muž oběti usmrtil na odlehlém místě v lese. „Ohledání místa činu probíhalo v těžkých podmínkách. Byla nutná součinnost s dalšími subjekty, například zajištění osvětlení prostoru. Na místě činu byl přítomen soudní znalec i specialisté odboru kriminalistické techniky a expertiz,“ uvedla mluvčí. Dodala, že policisté vyslechli desítky lidí, kteří byli v okruhu několika kilometrů od místa činu.

„Kriminalisté shromáždili důkazy a podezřelý byl zjištěn a usvědčen ve velmi krátké době. Policisté zadrželi muže již třetí den po oznámení události,“ doplnila mluvčí.

Server iDnes.cz v úterý napsal, že těla muže a ženy se našla nedaleko jejich provizorního bydliště v lese blízko skládky ve frýdecko-místecké části Panské Nové Dvory.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání