Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Tragédie v Jeseníkách: Mladík se zabil při jízdě na bobech

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK ljš - 
30. prosince 2015
09:23

Na sjezdovce v lyžařském areálu Kopřivná v Malé Morávce na Bruntálsku se v úterý večer zabil osmnáctiletý chlapec. Na bobech zřejmě nezvládl prudkou jízdu na zledovatělém technickém sněhu a v plné rychlosti narazil do sněžného děla. Trať byla v době neštěstí mimo provoz.

Neštěstí se stalo před 21:45, když se ve středisku zasněžovala sjezdovka technickým sněhem. Horskou službu přivolali pracovníci areálu. „Na místo jsme ihned vyslali naší hlídku ze stanice Horské služby v Karlově. Shodou okolností se poblíž pohyboval i sanitní vůz rychlé zdravotnické služby, který byl k události také pracovníky areálu povolán,“ uvedl náčelník Horské služby Jeseníky Michal Klimeš.

Chlapec utrpěl těžké poranění hlavy. Přestože se záchranáři pokoušeli jej oživit, lékaři po nějaké době nezbylo než konstatovat, že pacient zemřel.

„Upozorňujeme, že vstup na sjezdové tratě mimo provoz je nebezpečný, protože se v těchto dnech provádí intenzivní zasněžování technickým sněhem a jezdí po sjezdovkách rolby a další technika,“ uvedl Klimeš.

kaori ( 2. ledna 2016 16:47 )

není vám ho líto? darwin? je vidět že jste jen idioti, byl to můj spolužák a kamarád, kdyby jste ho znali tak okolnosti jak a proč zemřel by vám byli jedno jenom by jste se topili v bolesti, ale to že ho neznáte můžete ho takhle hanit? jde vidět že jste jen omezenci, kteří si musí žehlit vlastní ego

rumungro ( 30. prosince 2015 23:06 )

No jo,komu na tom záleží tak tedy-Darwin

rumungro ( 30. prosince 2015 23:00 )

Pouze další nezodpovědnej blb,zapadají do Darvynovi teorie o přirozeném vývoji druhů.

dfghjk ( 30. prosince 2015 12:34 )

Otázkou je, jak byl ten zákaz prezentován, jestli je to tak, že v sáhodlouhém Provozním řádu je někde v bodu č. 23 mj. napsáno, že když se zasněžuje, tak je vstup zakázán, tak je to jen alibismus, silně připomínající šmejdí praktiky a u soudu to provozovatel nebude mít lehké. A ještě ti dávám ke zvážení, zda v takovém případě nejsi ču rák spíše ty.

profisport.. ( 30. prosince 2015 11:07 )

Dobře mu tak , ču.rákovi. Má respektovat zákazy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání