Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Pozor na rachejtle: Římská svíce Radkovi z Ostravy utrhla prsty

Autor: dce - 
28. prosince 2015
10:44

Štědrý večer nebyl příliš šťastný pro Radka H. z Ostravy. Při oslavě chtěl vystřelit pár rachejtlí. Jenže obyčejná římská svíce mu utrhla kus ruky. Teď před nimi varuje všechny své známé.

Třiatřicetiletý Radek H. z Ostravy měl štěstí v neštěstí. Když na Štědrý večer zkoušel petardy, které si k té příležitosti koupil, jedna z nich mu vybuchla v ruce. Skončil s těžkým poraněním pravé dlaně a prstů v nemocnici, kde mu amputovali malíček a část prsteníku. Naštěstí je mladý muž levák.

Jenže kde se stala chyba? Podle Radka byly rachejtle vadné a celou věc nyní šetří policie. Má se jednat o římské svíce DUM BUM, jenže u těch je jasně napsáno, že se nesmí držet v ruce a je nutné je zasunout do železné tyče.Je to hrozná bolest, nikomu to nepřeji,“ napsal Radek na Facebook, kde mu všichni přejí, aby se brzy uzdravil. „Zbavte se toho. Hlavně ať to nemají vaše děti. Ať vás to nepostihne taky,“ dodal.

„Přivolaná hlídka nalezla část prstu, zajistila také předmětnou pyrotechniku. Okolnosti události jsou i nadále prověřovány,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková. 

Špatně dopadl v sobotu i muž z Havlíčkobrodska, jenže ten si s petardami hrál značně opilý. „Jednadvacetiletý muž v době kolem půl desáté večer v obci odpaloval zábavní pyrotechniku, která mu při manipulaci explodovala v ruce. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili přes dvě promile alkoholu v dechu,“ uvedla policejní mluvčí Monika Pátková.

rumungro ( 28. prosince 2015 19:11 )

Blbost je nesmrtelná.Když si nepřečtou návod u třaskavin,tak žádnou nemocenskou,ani pojistku.

lynx ( 28. prosince 2015 17:18 )

No, má to chlapec moc hezké. Poučení to ovšem pro další podobné dutohlavce mít nebude. Svého času jsem bral spravedlnost do vlastních rukou a malým klukům petardy zabavoval, když už jejich rodiče a prodejci byli na palici, ale jak jinak, byl to boj s větrnými mlýny a hlavně s lidskou blbostí. Jako by každému nemohl stačit oficiální ohňostroj, který pořádá prakticky každé město.

henryj ( 28. prosince 2015 16:54 )

Když vidím jak školáci střílejí vesele,tak mě skutečně mrazí.Policajti málem by zastřelili staršího pána,vedle kterého jde poslušně pejsek,ale těch "PARCHANTŮ" si nevšimnou.Až se něco stane,bude se o tom psát,jakou osvětu dělali

arne127 ( 28. prosince 2015 16:49 )

To se nedá nic dělat.Vůl zůstane volem a pařez pařezem.Já ho nelituji.

moiaza ( 28. prosince 2015 16:37 )

Myslíte si, že si z tohoto případu vezme mládež ponaučení? Chachacha. I po letošním Silvestru bude pár puberťáků bez prstů, zraněné očí a jiné deformace. Jsou nepoučitelní. Je to stejné, jako říkat kuřákovi, ať nekouří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání