Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

A rodiče pohřešují Terezku (16)...

8. listopadu 2005
05:00

Šestnáctiletá Tereza, která koncem října zmizela v Čičovicích v Praze-západ, je zřejmě mrtvá! Policejní pes totiž našel v neděli večer na poli za vsí lidskou ruku!

Tereza (16), která koncem října záhadně zmizela v Čičovicích na Praze-západ, je nejspíš mrtvá! Policejní pes totiž našel v neděli večer na poli za vsí lidskou ruku! Policisté proto od včerejšího rána hledali další kusy těla... Dívka měla být rozřezaná na několik kusů! Policii to řekl přímo pravděpodobný vrah! Tím by měl být Terezčin kamarád Tomáš (18)! Právě on byl poslední, s kým ji svědci koncem října viděli. "Kamarádi je spolu viděli jít přes vesnici. Když byli asi sto metrů za vsí, uslyšeli ženský výkřik, ale nevěnovali tomu pozornost," líčil včera Blesku Terezčin nejstarší bratr Pavel. Nechtěl si ještě vůbec připustit, že se se svou sestrou už asi nikdy neuvidí. "Tomáš se klukům před tím, než s ní odešel, chlubil dlouhým kuchyňským nožem. Začal jsem mít podezření a hledal jsem Terezku všude v okolí, dokonce i v bunkru, který jsme kdysi vybudovali. Nenašel jsem ale nic," vyprávěl Pavel. Strach rodiny o dívku byl tak velký, že sami vyrobili plakáty s její fotkou a rozvěsili je po okolí. Šokující zpráva pro ně přišla včera ráno. Policejní pes našel na poli za obcí několik igelitek, ve kterých byly kusy lidského těla! "Před pitvou nemůžeme tvrdit, že to je tělo té hledané dívky, ale vše tomu nasvědčuje. Podezřelý mladík se k činu přiznal," řekla mluvčí policie Prahy-západ Soňa Budská. Jaký měl vrah motiv? Podle všeho jednal pod vlivem drog. Podle některých informací měl dokonce dívku posmrtně znásilnit! Podezřelý byl včera obviněn z vraždy a hrozí mu i doživotní vězení.


Vraždil v drogovém deliriu? Je to skoro ještě kluk, ale policie ho už obvinila z nejbrutálnější vraždy poslední doby. Do obce se s matkou přistěhoval před devíti lety, ale podle vrstevníků mezi ně moc nezapadl. "Byl podivín. Neměli jsme ho moc rádi," řekl Jakub (19), který byl v blízkém kontaktu s podezřelým i s obětí. "Terezku si pamatuju od doby, kdy ještě pila přes dudlík. Bydlíme ve stejném vchodu," řekl Jakub. Věřil, že se Tereza pohybuje po Praze s partou narkomanů. Drogy totiž byly v Čičovicích podle všeho mezi mládeží dost rozšířené. "Hulí se tu tráva. Tomáš jel ale i v lysohlávkách a pořád básnil o jedovatém durmanu, který by ho prý otrávil, kdyby si ho vzal víc, ale v malém množství že prý dělá divy," řekl bratr Terezy Pavel. Stejně mluví i další obyvatelé obce. "Často vysedával tady pod tím stromem a čuměl hodiny do blba," vzpomíná si důchodce, od jehož branky ležely kusy těla asi sto metrů daleko. Starousedlíci jsou případem šokováni. Někteří dokonce spojují tento brutální čin s úmrtím dívky (19) ze sousední vesnice, která byla asi před čtvrt rokem předávkována tvrdými drogami. Nakolik jsou tyto souvislosti opodstatněné, vyšetřuje policie.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání