Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Sebevražda, nebo fatální chyba? Řidič na Nymbursku vjel pod kola troubícího vlaku

Autor: ČTK, dce, mal - 
14. prosince 2015
10:17

U Městce Králové na Nymbursku se dnes ráno srazil osobní vlak s autem. Řidič osobního vozu při střetu zemřel, po nehodě zůstal v autě zaklíněný. ČTK to řekla mluvčí nymburské policie Petra Potočná. Trať mezi Chlumcem nad Cidlinou a Městcem Králové je uzavřená, České dráhy zavedly náhradní autobusovou dopravu.

Nehoda se stala zhruba v 06:45 v obci Běrunice na přejezdu, který není nijak zabezpečen. Strojvedoucí prý troubil, ale řidič nereagoval a na koleje vjel. Podle Potočné skončilo auto pod vlakem a zatím se ani neví, zda je obětí nehody muž, nebo žena.

Podle informací Blesk.cz šlo o místního dělníka. Vypadá to, že muž vlak na přehledném úseku prostě přehlédl. Na témže místě se navíc během posledních let zabili už dva lidé!

Mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel ČTK kolem 08:30 řekl, že se stále odstraňují následky nehody. Případ si podle něj převzali hasiči ze Správy železniční dopravní cesty. "Zůstáváme ještě na místě s vyprošťovacím automobilem pro případnou pomoc drážním hasičům," dodal Gabriel.

Výluka, která podle předběžného odhadu ČD potrvá zhruba čtyři hodiny, by se měla dotknout jen několika osobních vlaků.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání