Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladík přepadl seniorku a vláčel ji za sebou po zemi: Zachránil ji kolemjdoucí muž

Mladík přepadl seniorku a vláčel ji za sebou po zemi: Zachránil ji kolemjdoucí muž
Mladík přepadl seniorku a vláčel ji za sebou po zemi: Zachránil ji kolemjdoucí muž  (Autor: Profimedia)
Autor: dce - 
9. prosince 2015
11:45

Policie v České Lípě pátrá po lupiči, který v minulých dnech přepadl seniorku a chtěl ji okrást. Několik metrů ji dokonce vláčel po zemi. Zachránit ji musel sedmatřicetiletý muž.

Seniorku v České Lípě přepadl lupič v pondělí jen kousek od jejího bydliště, když se vracela z nákupu. „Zaútočil na ni zezadu. Nejprve do ní strčil a pak se jí snažil odcizit kabelku. Žena se jí nechtěla jen tak vzdát a pevně ji svírala v ruce. Lupič ji ve snaze kabelku získat za každou cenu strhl k zemi a několik metrů ji za sebou vláčel, dokud se kabelky nepustila,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Náhodný kolemjdoucí, který nedaleko zrovna venčil svého psa, zaslechl volání o pomoc. Mladý muž (37) se okamžitě vydal na místo a lupiče, kterému se už mezitím podařilo seniorce kabelku sebrat, začal pronásledovat. Lupič nakonec kabelku radši zahodil a zachránce ji důchodkyni vrátil.

Měla v ní osobní doklady a kreditní kartu. Při loupeži utrpěla kromě psychického šoku také naraženinu lokte a ramene a odřeniny. Po pachateli loupeže nyní policisté intenzivně pátrají,“ dodala mluvčí.

Podle popisu jde o mladšího hubeného muže vysokého asi 180 cm. Měl na sobě tmavé oblečení a přes hlavu přetaženou černou kapuci. Za přepadení mu hrozí až 10 let vězení.

Velmi oceňujeme pomoc, kterou 37letý muž poskytl přepadené ženě. Jeho reakce na vzniklou situaci byla velmi solidární a obětavá. Dnešní doba zrovna nehýří „hrdiny“, ale přece je má a my si každého takového člověka vážíme,“ uzavřela Baláková.

rumungro ( 9. prosince 2015 19:56 )

Česká Lípa je zrovna takovy městečko,kde policie mohla následně po činu použít městský rozhlas a vyhlásit popis pachatele.Vhodná by byla taky odměna,protože jde násilný trestní čin,navíc na bezbrané oběti.

trhnisinadledvinkou ( 9. prosince 2015 14:01 )

 mladík? asi byl opálenej

fiona.07 ( 9. prosince 2015 12:54 )

To je sice pravda, ale kdybychom začali být lhostejní k tomu, co se teď děje, tak už to tady bude úplně v háji... Tleskám tomu člověku, má můj velký obdiv a díky za starou paní

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání