Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Narozeninový dárek jako noční můra: Rodina s pěti dětmi kvůli sušičce přišla o domov

Autor: Zbyněk Schnapka - 
22. listopadu 2015
18:52

Rodina s pěti dětmi přišla o všechno. Dům, ve kterém žili, shořel a oni si zachránili jen holé životy. Za tragédií je narozeninový dárek. Sušička na prádlo, kterou matka Hana Tomašková (29) dostala.

Měl to být Hanin šťastný den. Místo toho se ale oslava jejích narozenin v domku ve Vlkošově na Plzeňsku změnila v noční můru. „Dostala jsem vysněnou sušičku prádla. Hned ten den jsme ji v koupelně zapojili a kvůli ní vyhořeli,“ popisuje Tomašková.

Osudný den si šly děti lehnout a rodiče zůstali v obýváku. „Ucítil jsem kouř. Zjistil jsem, že jde z koupelny. Otevřu dveře a místnost už byla v jednom plameni,“ říká táta Josef Tomaško (58). Oheň se neúspěšně pokoušel uhasit vodou.

Hana mezitím vyvedla všechny děti z hořícího domu ven a nejstarší syn Jiří (12) utíkal do sousední bytovky pro hasicí přístroj.

„Ten ale nefungoval. Žár byl obrovský, tak jsme běželi i s klukem ven. Já se pak ještě vrátil pro klíčky od auta a doklady. Málem jsem tam zůstal. Nadýchal jsem se kouře a z posledních sil se doplazil k oknu. Manželka mě pak vytáhla ven,“ líčí drama táta Josef.

Zachránit se už ale nepodařilo dvě kočky a pejska Bena (1). Fenečka Lucka (8) na poslední chvíli z plamenů utekla k rodině ven.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání