Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Snesl bych pět let, ale patnáct? Pirát v jaguaru vystřízlivěl a začal fňukat

Autor: ljš - 
6. listopadu 2015
19:02

Dostal třikrát vyšší trest než silniční pirát Lacina! 15,5 roku vyfasoval u brněnského soudu Martin Novák za to, že před dvěma lety vytlačil ze silnice dodávku do betonové zdi. Bývalý automechanik výši trestu nechápe, ani to, proč byl souzen za pokus o vraždu.

"Čekal jsem podmínku. Ještě bych snesl třeba tři roky nebo možná pět. Vím, že jsem udělal chybu. Ale jsem souzený za vraždu, když byli zraněni pouze dva lidi. Jeden pak sice kvůli tomu musel být tři měsíce doma, ale nikoho jsem nezabil. A škoda byla vyčíslena na 40 tisíc korun," stěžoval si Mladé frontě Dnes.

Řekl, že si uvědomuje, že se dopustil velké chyby, kterou způsobil nehodu. Tvrdí ale, že jen udělal špatný manévr při předjíždění a mužům ublížit nechtěl. Od nehody prý ujel proto, že v místě nemohl zastavit. Údajně se tam pak vrátil autem své tehdejší přítelkyně a uviděl jen policisty a čtyři muže, jak kouří. Myslel si prý proto, že se nic tak hrozného nestalo. O dvou zraněných, které odvezla sanitka, prý neměl tušení.

Přiznal také, že k soudu v úterý přišel opilý. "Bylo to moje páté stání. Já jsem věděl, že dostanu alespoň deset let. Jsem srab. Jsem na konci všech sil," řekl deníku s tím, že se ale proti trestu ještě zkusí odvolat. K stávajícímu trestu mu ale možná další roky přibudou, u soudu totiž napadal soudce a za to mu hrozí trest za pohrdání soudem.

Video V Brně vytlačil dodávku ze silnice: Za pokus o vraždu dostal 15,5 roku! - Policie ČR
Video se připravuje ...

salto ( 9. listopadu 2015 14:07 )

Je to sice darda, ale i výstraha všem obdobně namachrovaným. To co se děje dnes na silnicích je neskutečné, takže houšť a větší kapky

janova ( 7. listopadu 2015 18:27 )

Myslím, že takový verdikt nečekal nikdo. Kluk má zničený život, navíc ve vězení bude dlouhou dobu ve věku, kdy by mohl vydělávat a platit daně, komu vlastně tohle pomůže? Trest jednoznačně zaslouží, ale za co se mu soudce pomstil takovou pálkou, tak to mi rozum nebere.

hofihofi ( 6. listopadu 2015 22:04 )

nikdo ho k tomz nenutil, udelal to umyslne a agresivne

hofihofi ( 6. listopadu 2015 22:02 )

Sluha Ferdinand z Haskovy Stare drogerie rikaval: Pro hubu na hubu.

crab ( 6. listopadu 2015 21:39 )

Nechapu vase rasisticke prispevky. V Cechach si to muzete dovolit, u nas byste sli do vezeni. Mozna soudce byl taky rasista, proto mu chce znicit ziivot. To toiz neni trest to je zniceni cloveka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání