Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Starostce Nové Role vyhrožují smrtí: Anonym jí napsal přesné datum

Starostce Nové Role Jitce Pokorné někdo vyhrožuje smrtí.
Starostce Nové Role Jitce Pokorné někdo vyhrožuje smrtí.  (Autor: www.novarole.cz)
Autor: ČTK, ljš - 
29. října 2015
13:03

Starostce Nové Role Jitce Pokorné (STAN) vyhrožuje anonym v dopise smrtí, uvedl dokonce konkrétní termín. Pokorná dopis předala policii, která případ vyšetřuje.

První výhružný dopis zřejmě od stejného autora přišel Pokorné loni v únoru, ten ale vyhodila s tím, že ho zřejmě psal někdo psychicky narušený. V druhém dopise, který anonym poslal v květnu, už přitvrdil a starostka ho odnesla na policii. Případ policie odložila s tím, že pachatel je neznámý.

„Před třemi týdny mi přišel třetí (dopis), kde už bylo konkrétně uvedeno, kdy bych měla zemřít. Byly tam výhružky, které mě nenechaly v klidu, a momentálně už se cítím docela ohrožena. Pokud někdo nesouhlasí s mojí prací a kritizuje mě anonymně, tak to mi samozřejmě nevadí. Ale pokud mi někdo vyhrožuje likvidací, tak to už je docela přes čáru,“ uvedla Pokorná.

Podle serveru iDnes.cz by to nebylo poprvé, kdy v Nové Roli někdo napadl starostu. Před sedmi lety přepadli dva útočníci tehdejšího starostu Václava Heřmana. Zkopali ho a mlátili obuškem. Před třemi lety navíc v Nové Roli přímo v ordinaci zaútočil útočník na doktorku nožem. „Nechci nikoho dostat do problémů. Jen chci vědět, komu se mám vyhnout,“ řekla Pokorná.

„Přijali jsme oznámení, případ prošetřujeme,“ řekla dnes karlovarská policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání