Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jakub ztratil v Paříži peněženku: Přišla mu poštou i s penězi!

Autor: ljš - 
28. října 2015
11:08

To by se u nás nestalo! Tak na Facebooku komentují kamarádi módního fotografa Jakuba Ferance příběh jeho peněženky. Byl zoufalý, že ji ztratil v pařížském metru, dobrotivý nálezce mu ji ale vrátil poštou i s penězi.

Jakub, který se věnuje módě, do Paříže odletěl na proslulý Fashion Week. O pěněženku ale přišel až na cestě metrem na letiště. „Vytáhl jsem ji z tašky, vyndal z ní občanku a spolu s přichystanými letenkami ji zastrčil do kapsy od kabátu. Že jsem pak peněženku nechal ležet na sedadle v metru, jsem zjistil, až když jsem si chtěl po odbavení koupit časopis,‟ řekl návrhář.

 

Za pár okamžiků mu ale pípla SMS od jakéhosi Richarda. Ten si jeho číslo našel na vizitce, kterou objevil uvnitř peněženky. Zpátky se mu ale mladík nemohl dovolat, protože Francouz ještě cestoval metrem. Nakonec ale nálezce zavolal sám a slíbil, že mu peněženku pošle.

 

 

Mladík si na ni ale musel dva týdny počkat. „Odjel na dovolenou do Řecka. Potom mi poslal fotku, jak balík odesílá. Chtěl jsem mu zaplatit poštovné, ale odmítl to, tak jsem mu alespoň nabídl, že ho ubytuji, pokud někdy přijede do Prahy,‟ prozradil Jakub.

 

V době, kdy peněženku ztratil, v ní měl českou tisícovku, pár eur a platební kartu. U té si pro jistotu nechal zablokovat platby v obchodech. Když mu balíček ale dorazil, nic v něm nechybělo.

 

 

 


 

 

anka ( 28. října 2015 14:17 )

mas pravdu, slusne chovani vzdycky potesi...

y1xcvbnm ( 28. října 2015 14:13 )

už není diskuse ani u Gotta. blesku blesku , jak jen to děláš

bernadette ( 28. října 2015 14:02 )

Pár eur ho nevytrhlo a česká tisícovka teprve ne. Tak udělal dobrý skutek, co je na tom?

dyskrymynaclja ( 28. října 2015 13:17 )

v klausohavlistánu by mu přišly tak max upomínky a pozdravy od exekutorů, že má splácet půjčky ,které si "poctivý "nálezce vybral na jeho papíry

ladybug ( 28. října 2015 13:09 )

To je krásné. Taková poctivost se tomu pařížskému mladíkovi určitě vrátí. Chvála Bohu, dobrý člověk ještě žije.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání