Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Policie zadržela obávaného bytaře: Na svědomí má desítky vloupaček! Nevykradl i vás?

Zloděj se do bytů dostával přes balkon. (Ilustrační snímek)
Zloděj se do bytů dostával přes balkon. (Ilustrační snímek)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: lm - 
4. října 2015
14:52

Pražským kriminalistům se podařilo vypátrat obávaného bytaře, který řádil na sídlišti Velká Skála v Praze 8. Policisté čtyřiapadesátiletého muže zadrželi přímo po činu, když seskakoval z balkonu právě vykradeného bytu. Na svědomí by mohl mít desítky vloupaček.

Obávaného zloděje vypátrali kriminalisté třetího policejního obvodu z 8. oddělení obecné kriminality. Muž trápil dlouhou dobu obyvatele sídliště Velká skála v Praze 8.

„Způsob provedení byl vždy podle stejného scénáře. Pachatel poté, co se dostal na terasu nebo balkon bytu, navrtal plastový rám okna a překonal uzamčení, díky čemuž se dostal do bytu. Ten pak celý prohledal a vykradl,“ uvedl na webu policejní mluvčí Jan Daněk. „Z bytů si odnášel především šperky, peníze, ale i elektroniku. Nepohrdl však ani soupravou kořenek, kartonem cigaret, nerezovou termoskou, elektrickým zastřihovačem, pánskou toaletní vodou nebo manikúrou,“ dodal. Celkově napáchal škodu za víc než milion korun.

Kriminalisté nakonec chytli zloděje přímo při činu poté, co několik nocí trávili schovaní na sídlišti a čekali, jestli přijde. Poštěstilo se jim v dubnu v ranních hodinách. „Muže dopadli ve chvíli, kdy seskakoval z balkonu právě vykradeného bytu. Po zadržení u něj také nalezli věci pocházející právě z tohoto vloupání,“ řekl mluvčí.

Vyšetřovatelům se podařilo zloděje usvědčit už ze čtyř vloupání. Podle mluvčího to ale není konečná bilance, bytař má prý na svědomí zřejmě desítky vloupaček. Kriminalisté se mu to nyní snaží prokázat. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

londynskypes ( 4. října 2015 17:14 )

nebyl to Josef Novy R.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání