Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Motorkář ujížděl před policisty: Narazil do značky a zemřel na místě

Autor: ČTK - 
22. září 2015
20:05

Jednatřicetiletý muž na motorce se dnes odpoledne v Ostravě podle policie pokoušel ujet policejní hlídce. Nezvládl ale řízení a havaroval. Utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. Policie nyní hledá svědky kolize. Kriminalisté zjistili, že nevlastnil potřebné řidičské oprávnění. ČTK o nehodě informovala mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

Nehoda se stala okolo 14:30. Krátce předtím si policejní hlídka všimla motocyklisty, který porušil dopravní předpisy. „Upoutal pozornost policistů svým způsobem jízdy, kdy nerespektoval pravidla silničního provozu,“ řekla mluvčí. Na výzvu k zastavení ale nereagoval. Naopak začal hlídce ujíždět. „Zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy. Při projíždění levotočivé zatáčky nezvládl v Ostravě-Vřesině řízení, vyjel mimo komunikaci, kde narazil do svislé dopravní značky,“ popsala Holčáková nehodu.

Policisté, kteří záhy dorazili na místo, muži poskytovali první pomoc do příjezdu záchranářů. „Zranění, která muž utrpěl při nárazu a následném pádu, byla neslučitelná se životem,“ doplnila. Zda muž řídil pod vlivem alkoholu či drog, se zatím neví. Zjistí se to při nařízené pitvě.

Kriminalisté nyní hledají svědky nehody, popřípadě nebezpečné jízdy motorky. Podle zjištěných informací její řidič nesprávně předjížděl další vozy, jel rychle a navíc omezoval či ohrožoval další motoristy. Svědci by měli policisty kontaktovat prostřednictvím linky 158.

bizon_pepa ( 10. října 2015 22:20 )

Dárce orgánů? Blábol.

salto ( 23. září 2015 08:28 )

Jak si ho mohli dovolit policajti honit? Ihned je degradovat, zákaz výkonu povolání a minimálně podmíněné tresty, jinak ta naše pravda a láska to pro.ere na celé čáře

hasmen ( 22. září 2015 20:28 )

Asi to tak dopadnout mělo...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání