Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Exploze v lihovaru na Mladoboleslavsku: Až 14 zraněných

Autor: jad, ČTK - 
22. září 2015
09:02

Pouhý den po výbuchu ve vlašimské zbrojovce otřásla mohutná rána lihovarem v Dobrovici na Mladoboleslavsku. Dva lidé jsou těžce zranění, další mají poraněné oči a zhmožděniny.

Událost byla hlášena před 08:00. Podle policejní mluvčí Markéty Johnové na místo okamžitě vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému. „V současné době zjišťujeme, jak k výbuchu došlo a kolik lidí bylo zraněno,“ uvedla Johnová.

Záchranná služba vyhlásila takzvaný traumaplán prvního stupně, který předpokládá větší počet zraněných. „Máme tam tři sanitky a jeden malý vůz s lékařem a dva vrtulníky,“ dodala Effenbergerová.

Dva těžce zranění byli s mnohačetnými zraněními převezeni vrtulníky do nemocnic v Praze a Liberci. Čtyři lidé se zraněním očí, oděrkami či zhmožděninami skončili v mladoboleslavské nemocnici, další lidé mají lehčí zranění.

„Továrna je od 5. září odstavena kvůli pravidelné údržbě. Explodovala část výrobního zařízení, není ale zatím jasné která. Výbuch byl poměrně intenzivní, tlaková vlna dokonce rozbila okna v objektech v sousedství. Škody budou řádově v milionech korun,“ řekl Blesk.cz mluvčí lihovaru Jakub Hradiský.

Video V cukrovaru a lihovaru Dobrovice zranil výbuch až 10 lidí. - Video Blesk - Jan Doležal
Video se připravuje ...

hasmen ( 22. září 2015 12:07 )

Než začneš dělat machra,něco si zjisti ... --- Cukrovar Tereos TTD, jehož součástí je i lihovar, k tomu uvedl, že lihovar je od 5. září odstavený a probíhala zde pravidelná plánovaná údržba. "Příčiny výbuchu budou předmětem dalšího vyšetřování, zcela jistě ale nedošlo k výbuchu plynu ani související technologie. Lihovar až do odvolání zůstává mimo provoz," řekl mluvčí Jakub Hradiský. Zdroj: http://boleslavsky.denik.cz/nehody/v-dobrovici-doslo-k-vybuchu-lihovaru-na-miste-je-ctrnact-zranenyc h-20150922.html

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání