Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Neprávem odsouzený Lukáš Nečesaný: Svatba s policií v zádech

Autor: František Prachař - 
23. srpna 2015
05:00

Lukáš Nečesaný (23) a Veronika Bartošová (22) měli v sobotu ve 13.00 hodin svatbu. Pouhé tři a půl měsíce poté, co novomanžela, odsouzeného za pokus loupežné vraždy na kadeřnici z Hořic, propustil Nejvyšší soud na svobodu.

Svatba se konala v Rožmitále pod Třemšínem, za krásného počasí a pouze v úzkém rodinném kruhu. Na zahradě penzionu, dokonale utajeného před okolím, se sešlo kolem čtyřiceti svatebních hostů.

„Obřad a hostinu jen v rámci rodiny si přáli hlavně naši prarodiče,“ řekla Nedělnímu Blesku ještě před obřadem Veronika. „Oni zvlášť těžko prožívali Lukášovo nespravedlivé odsouzení a vyjádření některých diskutujících na internetu, kteří nás s Lukášem sice neznají, ale hrubě urážejí.“

Láska dvou mladých lidí si přitom zaslouží obdiv. Jejich příběh obsahuje všechno. Policejní i justiční lhostejnost, manipulaci s důkazy i zvůli, nespravedlivý trest, lásku skrze mříže na Mírově i šťastný konec v podobě rozhodnutí Nejvyššího soudu o Lukášově okamžitém propuštění na svobodu a novém projednání celé kauzy. Ale hlavně – sílu citu Lukáše a Veroniky a vzájemnou bezmeznou důvěru vůči tomu druhému.

Hosté na svatbě si pochutnali na tradiční knedlíčkové polévce a klasické svíčkové. Podle Lukášových slov ale byly na následném rautu další různé druhy masa včetně zvěřiny. Svatební veselí se protáhlo dlouho do noci. „Podle toho, co kdo snesl a jak se cítil,“ zasmáli se novomanželé.

Lukáše čeká počátkem září další jednání soudu, a tak svatba proběhla bez přehánění »v zádech s policií«, která proti němu stále shání nové důkazy.

Kauzy otce a syna

Syn Lukáš

21. února 2013 kdosi přepadl kadeřnici v Hořicích a téměř ji ubil. Obviněn byl student střední školy Lukáš, který v kadeřnictví byl pár minut před tím. Policie při vyšetřování prokazatelně zmanipulovala tzv. důkazy proti němu a Krajský soud v Hradci Králové mu dal třináct let nepodmíněně. Jeho rodina za něj bojovala úspěšně – Nejvyšší soud v Brně pustil Lukáše Nečesaného letos v květnu okamžitě na svobodu a soud musí jeho kauzu projednat znovu.

Otec Luděk

Ředitel krajské nemocnice v Liberci byl na základě anonymního udání v červnu obviněn z braní úplatků a praní špinavých peněz. Mělo k tomu dojít tak, že zvýhodňoval některé nemocniční dodavatele za úplatu a tyto peníze pak prala jeho manželka. Přestože policie vyšetřování ještě neuzavřela, ředitel Nečesaný už byl obviněn. On sám to rozhodně odmítá, stojí za ním jak dozorčí rada nemocnice a její akcionáři, tak i primáři a ostatní zdravotnický personál.

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání