Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Čtrnáctiletá dívka v Praze chtěla skočit z okna: Policista ji zachránil na poslední chvíli

Čtrnáctiletá dívka v Praze chtěla skočit z okna: Policista ji zachránil na poslední chvíli (ilustrační foto)
Čtrnáctiletá dívka v Praze chtěla skočit z okna: Policista ji zachránil na poslední chvíli (ilustrační foto)  (Autor: Blesk - David Malík)
Autor: dce - 
21. srpna 2015
12:07

Život zachránili policisté dívce z pražských Strašnic. Teprve čtrnáctiletá slečna se pokusila spáchat sebevraždu skokem z okna ve třetím patře. Později vyšlo najevo, že dívka také spolykala antidepresiva, která zapila alkoholem. 

Policisté ve čtvrtek asi ve dvě odpoledne přijali oznámení o dívce, která stojí na parapetu otevřeného okna ve třetím patře. Když policisté přijeli na místo, dívka seděla s nohama spuštěnýma ven. Jeden z policistů na ni mluvil ze země a snažil se ji uklidnit.

„Mezitím druhý z policistů vyběhl do třetího patra, vyrazil dveře bytu a vběhl do jednoho z pokojů, aby mohl dívku zachytit. Ta však mezi tím vylezla z okna ven, visela dolů a držela se pouze parapetu,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Policista dívku chytil za ruku a držel ji, aby nespadla. To už na místo přijeli hasiči s plošinou, pomocí níž dívku dostali zpět do pokoje.

Tam si ji následně převzali záchranáři a převezli do nemocnice. Čtrnáctiletá dívka totiž ještě předtím spolykala antidepresiva, která zapila alkoholem. To byl zřejmě i důvod jejího chování,“ dodal Daněk.

Případem se nyní bude zabývat i sociálka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání