Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policie obvinila řidiče kamionu, kvůli kterému ve Studénce zemřeli tři lidé!

Autor: dce - 
23. července 2015
11:38

Středeční tragická nehoda u Studénky si už vyžádala tři oběti. A jak už se jevilo od začátku, viníkem je řidič polského kamionu - ve čtvrtek ho policie obvinila. Hrozí mu až desetiletý trest.

Jedna malá hloupost stála život tři lidi. Řidič polského kamionu vjel na přejezd ve Studénce, i když už svítila výstražná světla, a způsobil tak srážku svého návěsu s rychle jedoucím pendolinem.

Strojvedoucí přišel o obě nohy, další dva lidé jsou těžce zranění a tři lidé zemřeli. Jak informoval server Aktualne.cz, policisté padesátiletého řidiče kamionu už obvinili z obecného ohrožení a hrozí mu až deset let ve vězení. Zároveň žádají o jeho vzetí do vazby.

Řidič kamionu podle prvotních zpráv nechal kamion na kolejích a utekl. Později se potvrdilo, že vjel na koleje ještě po dvou jiných autech, ale přímo před ním se spustila závora. Místo, aby jí projel a zabránil tragédii, řidič jen popojel o pár metrů a zůstal stát.

„Viděl jsem, jak pendolino tlačilo valník a plechy létaly. V tu chvíli vyskočil řidič z kabiny, začal pobíhat okolo jako blázen. Náklaďák rozmetaný, kabina byla na zemi. Potom nastoupil zpátky do kabiny a zůstal tam,“ řekl serveru Aktualne.cz Karel Pasteřík, který bydlí přímo u místa středeční nehody.

Kamion vezl válcované plechy, právě do návěsu s nimi vlak narazil. Kabina se utrhla a zůstala prakticky nepoškozená na přejezdu. Zbytek kamionu s sebou vezl vlak ještě 550 metrů!

dfghjk ( 24. července 2015 09:20 )

Rath dostal 8,5 roku. Tento řidič zabil tři lidi, mnoho jich zranil a 160 melounů škoda. Až ho odsoudí, bude to zajímavé srovnání.

dfghjk ( 24. července 2015 09:13 )

Vidíš, sám jsi objevil, že dosavadní způsob regulace má mezery. A jestli si snad myslíš, že jednoho krásného dne, nebo až se hodně zvednou tresty, začnou lidi dodržovat všechny předpisy, to se načekáš!

dfghjk ( 24. července 2015 09:07 )

To by byla stejná diskriminace jako když němečtí soudruzi policisté zastavují na běžné silniční kontroly přednostně české řidiče.

dfghjk ( 24. července 2015 09:04 )

..a co vjet tam neúmyslně?

nojasne ( 24. července 2015 00:50 )

Jaká MALÁ chyba ? Když někdo přehlédne značku sedmdesát a jede furt devadesát, když to jde, tak je malá chyba. Přehlédnout červená světla na přejezdu, to už je velká chyba. A vjet tam úmyslně ? To už není chyba, to je naprosto vědomé pohrdání předpisy, zdravím i lidskými životy. A zůstat stát mezi spuštěnými závorami, tak to už je totálně stupidní ignorování fyzikálních zákonů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání