Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Útočil jako predátor a chtěl ženu znehybnit. Za napadení na Chodově dostal Vietnamec 10 let

Autor: ČTK, simao - 
21. července 2015
12:21

Soudní znalec přirovnal jeho útok ke způsobu, jakým zabíjeli spartakiádní vrah Jiří Straka či kanibal Ladislav Hojer. Quang Huy Tran loni v prosinci brutálně přepadl dívku na pražském Chodově. Počínal si jako predátor a chtěl ženu znehybnit, uvedl znalec. Vietnamec dostal 10 let za pokus o vraždu, poté má být z Česka vyhoštěn a ve vlasti nastoupit k ústavnímu léčení.

Přepadená 23letá dívka se vracela nočním autobusem z večírku v centru metropole. Cestou domů začala mít pocit, že ji někdo sleduje. Měla pravdu. Přesto se rozhodla dojít ze zastávky k domu v Holušické ulici sama. Už už se chystala otevřít, jenže opilý pronásledovatel ji strhl na zem a začal mlátit.

Dívka začala křičet, útočník ji několik minut škrtil. Oběť ztratila vědomí, když se probrala, dokázala se zvednout a doběhnout k domovním zvonkům. Tam se snažila zburcovat sousedy.

Útočník pak z místa utekl a dívka se schovávala mezi zaparkovanými auty, dokud nepřijela policie. Utrpěla zlomeninu nosu, monokly, modřiny. Podle soudu přežila jen díky své vynikající fyzické kondici, která jí umožnila aktivní obranu. Útočníka zachytily kamery, policie proto na základě těchto záznamů od počátku pátrala po Asiatovi. A nakonec ho dopadla.

Znehybňovač z Chodova

Vietnamec Quang Huy Tran dostal nyní u Městského soudu v Praze 10 let za pokus o vraždu. Poté má být vyhoštěn z ČR a ve své vlasti následně nastoupit do ústavu na sexuologickou, protialkoholní i protidrogovou léčbu.

Verdikt není pravomocný. Obžalovaný přitom přišel tentokrát k soudu v tričku s usmívajícím se smajlíkem... Soudní znalci ale uvedli, že muž pravděpodobně trpí sexuálním sadismem.

„Jeho chování bylo jednoznačně predátorského charakteru zaměřené na překonání odporu oběti, eventuálně její znehybnění,“ upozornil sexuolog Petr Weiss. „Toto chování nacházíme u nejnebezpečnějších sexuálních sadistů, například u sexuálních vrahů Straky, Hojera a podobně,“ dodal. Pro tzv. „znehybňovače“ je zdrojem sexuálního vzrušení manipulace s nehybným tělem oběti, nikoliv samotný pohlavní styk.

tendertouch ( 21. července 2015 12:27 )

A okamžitě vyhostit. Ne, že si tady odsedí za naše peníze kriminál. Zabavit majetek a už sem nesmí. Pokud k tomu nebude náš systém důsledný, povede to ke zvýšené kriminalitě víc a víc.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání