Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Házel polena na auta na D1. Soud poslal nebezpečného schizofrenika na léčení

Olomoucký krajský soud uložil Danielu Stupárkovi, který házel polena z dálničních mostů na D1, ochrannou ústavní psychiatrickou léčbu. Vyhověl tak návrhu žalobce
Olomoucký krajský soud uložil Danielu Stupárkovi, který házel polena z dálničních mostů na D1, ochrannou ústavní psychiatrickou léčbu. Vyhověl tak návrhu žalobce  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, kal - 
1. července 2015
15:20

Olomoucký krajský soud uložil Danielu Stupárkovi, který házel polena z dálničních mostů na D1, ochrannou ústavní psychiatrickou léčbu. Vyhověl tak návrhu žalobce. Muž podle znalců trpí paranoidní schizofrenií a jeho pobyt na svobodě je pro společnost nebezpečný.

V době útoku byl nepříčetný, myslel si, že hrozí třetí světová válka. Při útoku poškodil 28 aut, jeden člověk se zranil. Stupárkovo stíhání bude s největší pravděpodobností zastaveno.

Muž, který vrhal polena na auta na dálnici D1, dostal soudem nařízenou ústavní léčbu Muž, který vrhal polena na auta na dálnici D1, dostal soudem nařízenou ústavní léčbu | Reprofoto ČT

Pachatel na auta útočil 29. ledna ze čtyř míst v Olomouckém a Moravskoslezském kraji. Polena si dovezl v autě, některé špalky vážily až 20 kilogramů a při nárazu do jedoucího auta mohly podle expertů působit hmotností až několika tun.

Halucinace, bludy a třetí světová válka

Muž, který podle znalců trpěl bludy a halucinacemi, se prý domníval, že hrozí třetí světová válka mezi Německem a Ruskem. Cíleně se prý zaměřil na kamiony. Myslel si, že převážejí vojenský materiál.

Dvaatřicetiletého muže z okresu Přerov obvinili policisté z obecného ohrožení se sazbou až osm let vězení. Podle znalců byl však v době činu nepříčetný. Po zjištění jeho duševní nemoci byl propuštěn z vazby a dobrovolně se nechal umístit v psychiatrické léčebně ve Šternberku, kde je dosud.

Vyšetřování však dosud zastaveno není, podle žalobce je třeba vyčíslit škodu na vozidlech, která polena zasáhla. Řada řidičů byla z ciziny. Kdo však škodu v tomto případě bude nahrazovat, zatím není zřejmé.

zauber ( 2. července 2015 16:34 )

Parchant nějakýho moravskýho zbohatlíka, přece nepůjde do kriminálu. Dostane papíry na hlavu a slušnej důchod k tomu. Na fet mu to bude stačit a občas si k něčemu pomůže. Přece když je na hlavu tak je nevinnej.

salto ( 2. července 2015 08:29 )

Za 2-3 měsíce se mu zázračně uleví a může začít znovu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání