Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Když jdu močit, ze zdi se ozývá „úchyle“, stěžoval si Borovan na policii. Pak popravil manažera v garážích

Autor: ljš - 
16. června 2015
18:50

Z toho, co Lukáš Borovan vypověděl na policii, když podával trestní oznámení na svou pozdější oběť Michala P., by psychickou nemoc diagnostikoval snad i úplný laik. Přesto vraždě nikdo nezabránil a zoufalá rodina teď oplakává milovaného syna, bratra a přítele.

„Ve svých bydlištích jsem sledován a sprostě urážen pomocí skryté techniky. To poznám jednoduše podle toho, že jako by se ze zdi ozývalo slovo úchyl v různých variacích – úchyle, úchyláčku, úchylko. Hlasy jsou skutečné, nejsou výplodem mé fantazie,“ citoval z Borovanovy výpovědi pořad Reportéři ČT.

Policistům tvrdil, že ho Michal P. sleduje a urážkami reaguje na to, co Borovan v místnosti právě dělá. „Například když vejdu do místnosti nebo koupelny nebo v noci, když vstanu a jdu močit. Z toho usuzuji, že pachatelé mají jasný přehled o dění v mém bytě. Technika se zřejmě skládá z kamer, nočního vidění nebo čidla, reproduktoru a dálkového přenosu do místnosti sledovače,“ vysvětloval a pokračoval: „Předpokládám, že urážky jsou někde nahrány a pouštěny sledovačem, nebo v noci automaticky. Těžko si dovedu představit, že někdo čeká půl noci, až půjdu močit, aby na mě plivl, sotva vstanu z postele.“

Borovan dokonce na policii přinesl nahrávky z diktafonu, na kterých měly být vulgarismy zaznamenané, což se pochopitelně nepotvrdilo. V další výpovědi si pak stěžoval, že si je policisté nepustili dostatečně nahlas.

Podle Michalovy přítelkyně Nikol ale dál policisté v případu postupovali, jako by šlo o tvrzení proti tvrzení. A to i po útoku v Uherském Brodě, který vyděsil celé Česko a Borovanem pronásledovaného Michala ještě víc. „Míšu to teda strašně nastartovalo, když to viděl ve zprávách, úplně vyletěl z křesla a říkal: To já musím okamžitě na policii, tohle uvidí Borovan a zastřelí mě. (...) Druhý den ráno přišel domů opravdu strašně naštvanej. Že tam byl nějakej policajt, kterej měl výpovědi na stole a říkal: No já mám tady od vás, tady od něj a co já s tím mám jako dělat,“ popsala, co podle ní předcházelo smrti jejího přítele.

V pořadu vystoupili také bratr a otec zavražděného manažera. Ti dopodrobna popsali mnohaleté peklo, kterým si s Borovanem prošli. Podle Michalova bratra se vrahova nemoc začala projevovat už koncem 90. let. „Ten člověk začal uprostřed noci vykřikovat v baráku, že tu hučí motory, ať je vypneme. Byl u toho vulgární, křičel na celej barák. Barák spal, barák byl potichu. Už v ten okamžik bylo asi všem jasný, že ten člověk není normální,“ řekl. „Trvalo to celé roky, kdy tady na nás zvonil a dožadoval se nějakých nesmyslných vysvětlení. Zřejmě měl sluchové halucinace. To se nedá jinak vysvětlit,“ doplnil ho otec.

popocatepetl ( 17. června 2015 08:25 )

Vaši sousedé by si také měli dát pozor. Jejich soused trpí paranoidní psychózou. Toto není žádný brainwashing, ale zápisy z policejních protokolů. Policie mu dávno měla odebrat zbrojní pas, místo toho ho stále měl a dva týdny před vraždou mu byl obnoven! Obnoven na zakladě nějaké paní doktorky, která se podle Reportérů ČT neptala ani jeho praktického lékaře. Možná uplacená, možná jen totálně nezodpovědná.

alisy ( 16. června 2015 21:39 )

Policie .... politika ... všechno je to banda jedna h.nu.sná a nejhorší je, že život už mu to nevrátí a bohužel upřímně nevěřím, že se např. práce policie nějak razantně a trvale změní. Je to horor, ten člověk dělal všechno možné pro záchranu a ty smraď.oši líný, tlustý a dutý nic! ,, A ten debilní výrok od Ober Debila ,,Po bitvě je každý generál´´ je opravdu nezapomenutelný výsměch. Lidi holt, ... bojme se!!!

1917 ( 16. června 2015 20:25 )

Hlavně že si Langerovi pohrobci dají na auta nápis "Pomáhat a chránit" ale už bez toho komu budou pomáhat a koho chránit. Na porovnání Janoušek a Smetana. Jaden za skoro zabití a jízda v ožralém stavu po dvou letech se nám stále směje do ksichtu a druhý za namalovaná tykadla šel bručet nato tata.

honza54.. ( 16. června 2015 19:05 )

já když močím tak slyším jen kap, kap, kap... to víte, prostata

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání