Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Výbuch v Šenově byl pojišťovací podvod: Chorvati zemřeli, když ho chystali

Autor: ljš - 
14. května 2015
11:31

Chtěli podvodem získat peníze, a tak fingovali výbuch, jenže při něm zemřeli. Oběťmi lednového výbuchu domu v Šenově u Nového Jičína na Novojičínsku jsou dva Chorvati, po kterých už nějakou dobu pátrala tamní policie.

Kriminalisté v této souvislosti obvinili třiapadesátiletého majitele zničené nemovitosti. Jde o muže chorvatské národnosti, který získal povolení k dlouhodobému pobytu na území Česka. "Je podezřelý, že ještě se dvěma pachateli, kteří jsou nyní mrtví, způsobil pojistný podvod. Navíc byl obviněn i z neposkytnutí pomoci," řekl ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel.

Obviněný podle něj loni na podzim přepojistil dům, který vlastnil, až na částku 63 milionů korun. Letos v lednu za ním přijeli dva krajané, kteří mu podle policie s plánem měli pomáhat. Policie se domnívá, že trojice výbuch společně iniciovala. Majitel nemovitosti byl v době exploze nedaleko domu. Dva jeho komplicové byli ve sklepě v technické místnosti.

Policie neprozradila, co konkrétně v domě explodovalo. Hasiči po zásahu hovořili o tom, že se mohlo jednat o nahromaděný zemní plyn. Později se zase objevily spekulace, že v autě Chorvatů, zaparkované bylo nedaleko domu, pyrotechnici našli trhavinu. "K tomu se nebudeme vyjadřovat," řekl Kužel.

bandour ( 14. května 2015 12:01 )

ha,ha

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání