Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Oslavy zakončily vybuchující sudy

2. května 2005
05:01

Hasiči museli o víkendu vyjíždět k nespočtu případů požárů. Hořelo na party v Buštěhradě na Kladensku. Oheň vzplál i v areálu firmy Paramo v Pardubicích.

Soukromá víkendová akce v Buštěhradě na Kladensku s názvem "Čarotek" se změnila v ohnivé peklo. Během party pod širým nebem začal hořet dvoupodlažní objekt a následně i sklad pneumatik a vyjetého oleje. Zavřené sudy s ropnými produkty začaly explodovat a jen zázrakem nebyl nikdo zraněn. Policie vyšetřuje, zda požár nezaložil někdo záměrně. Takové dohady jsou totiž v případu odůvodněné. "Akce se konala na soukromém pozemku. Majitelka sousedního pozemku však nesla s nelibostí, že se tady sešlo několik desítek lidí, a snažila se akci zmařit. Je na policii, aby vyšetřila, zda se nerozhodla ukončit party se sirkami v ruce," řekl jeden z účastníků taneční party, která se konala v areálu jedné soukromé firmy provozující autodopravu. Plameny spolykaly dvoupodlažní budovu. "Do tuhého začalo jít, když se oheň přemístil na sklad ojetých pneumatik a vyjetého oleje. Barely s olejem byly uzavřené, a proto začaly vybuchovat a šířit oheň do okolí. Naštěstí nebyl nikdo zraněn," řekl mluvčí středočeských hasičů Ladislav Křivan. Celkovou škodu vyčíslili majitelé firmy na 400 tisíc korun. U ohně zasahovali profesionální hasiči z Kladna a dalších pět sborů dobrovolných hasičů z okolí. Těm se podařilo zachránit majetek v hodnotě dalších asi šesti set tisíc korun.


Explodovalo 150 tun asfaltu Výbuch a požár, ze kterého se valil hustý dým, pořádně vylekal obyvatele žijící kolem firmy Paramo v Pardubicích. Ve čtyři hodiny nedělního rána tam explodovala nádrž se 150 tunami asfaltu. Její víko odlétlo a asfalt začal hořet. "Nádrž jsme museli ochlazovat. Její část se však vlivem vysokého tepla rozpadla. Stékající asfalt se dostal do odpadní jímky a hrozilo rozšíření do kanalizace a vodních toků," informovala Vendula Horáková z pardubického hasičského sboru. Naštěstí se hasičům podařilo tekoucí asfalt pěnou a práškem včas ochladit a dál se nedostal. Pro živočichy žijící ve vodě je asfalt velmi toxický. Přijet museli pomoci hasiči i ze sousedního Hradce Králové, neboť docházely hasicí směsi. Požár dostali pod kontrolu v sedm ráno. Napáchal škodu za dva milióny korun.
Mladík shořel v dřevěné boudě Svou oběť má možná sobotní pálení čarodějnic na Táborsku. Včera ráno vyjeli hasiči k požáru dřevěné boudy v Čekanicích. Na spáleništi našli tělo neznámého mladého muže. Jelikož nedaleko odsud se pálily čarodějnice, je možné, že kůlnu zapálil uhlík z vatry. Totožnost mrtvého policie zjišťuje, stejně tak jako přesnou příčinu jeho smrti. Podle policie bylo tělo ohořelé, identifikace bude tedy ztížena. "V případu byla nařízena soudní pitva," řekl mluvčí táborské policie Miroslav Doubek. Podle zdejších lidí nebyl mladík zřejmě místní. Nikdo ho totiž neznal. "Mám pocit, že sem přijel na kole," uvedl jeden ze sousedů.
Požár zabil muže Požár způsobil smrt obyvatele domu v Kyselově ulici v pražských Kobylisích. Muž se udusil zplodinami hoření. Oheň poškodil malbu v celém bytě i v přilehlé chodbě v 9. patře. Aby se hasiči dostali k požáru, museli vykopnout dveře bytu. Celé patro potom evakuovali. Příčiny požáru hasiči vyšetřují. Není ale pravděpodobné, že by požár souvisel s pálením čarodějnic.
Rvačky, opilé děti, rozbité hlavy Rušnou filipo-jakubskou noc prožili hasiči a záchranáři na Karlovarsku. Podle mluvčího krajské záchranky Lukáše Hutty přijali během jediné noci 60 výzev tísňového volání. Z toho v 16 případech musela vyjet rychlá záchranka k úrazům nebo opilcům. V Krásném Lese se dva mladíci kvůli mladičké čarodějnici poprali tak, že starší 21letý upadl do bezvědomí. Spolu se sokem skončil na chirurgické ambulanci ostrovské nemocnice. O půlnoci vezla sanitka namol opilého 15letého paliče z Nejdku, který se při pálení posilňoval alkoholem tak, až upadl do bezvědomí. Stejně jako jiný 15let hoch v Nové Roli, který si v opilosti rozbil hlavu. Dalšího 15letého hocha svedly čarodějnice, které utekly od ohně, tak, že nemohl kvůli silné opilosti ani chodit a ležel na chodníku, dokud ho nenaložila osádka záchranky.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání