Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Muž ze Zlína samopalem střílel na příbuzné: Ženu vážně zranil!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Policejní deník)
Autor: ČTK ljš - 
6. března 2015
13:05

Další šílenec se zbraní! Čtyřiatřicetiletý muž se ve středu ve Zlíně údajně pokusil zastřelit své dva příbuzné samopalem. Trefil do nohy pětašedesátiletou ženu, které způsobil těžké zranění, o tři roky staršímu muži se podařilo hlaveň zbraně odklonit a vyvázl bez újmy na zdraví. Muž byl obviněn z pokusu o vraždu, hrozí mu 15 až 20 let či výjimečný trest.

Podle Stránského muž dvojici napadl zřejmě kvůli domnělému dluhu, k útoku použil nelegálně držený samopal Beretta vzor 38. „Útočník se dostal do domu svých příbuzných, protože znal místo uložení klíčů. Posléze v domě ve skrýši, kde byla po léta ukryta jako rodinný poklad, vzal zbraň, ze které vystřelil po ženě několik ran,“ popsal  krajský policejní mluvčí Pavel Benedikt Stránský s tím, že jedna střela trefila ženu do nohy a způsobila jí těžké, život ohrožující zranění.

Následně agresor zaútočil na osmašedesátiletého muže. „Ten naštěstí odklonil hlaveň zbraně od svého hrudníku, střely tak skončily ve stopu místnosti a ve zdech. Následně se napadenému muži s pomocí dalších příbuzných podařilo útočníka odzbrojit a zadržet a po příjezdu hlídky jej předat policii,“ poznamenal policejní mluvčí. Muž je nyní kromě vraždy stíhán i pro porušování domovní svobody.

tajna1509 ( 6. března 2015 16:18 )

jo slivovicka to je hruza

naidka ( 6. března 2015 15:52 )

Dnes: Vražda stařenky v Ústí: Ubodala ji kamarádka?! Na noži je DNA i cizího muže Dál se mi nechce hledat.

andula1 ( 6. března 2015 15:29 )

A odkud to si xindle vůbec ty,idiote co tady urážíš Moravu bože ,bože do čeho si to dal duši...do hovada

bizon_pepa ( 6. března 2015 14:16 )

Zřejmě přebytky metanolu.

babana ( 6. března 2015 14:11 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání