Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Policisté dopadli lupiče z Harrachova: Prodavačku okradli o statisíce!

 (Autor: Policejní deník)
Autor: ČTK - 
20. února 2015
07:39

Policie díky tipům od veřejnosti zadržela posledního ze tří mužů, které podezírá z loupežného přepadení ženy na parkovišti v Harrachově. Devětadvacetiletého muže, jehož považuje za hlavního aktéra loupeže, policie chytila ve čtvrtek. Maskovaný a ozbrojený pod pohrůžkou násilí přiměl ženu minulý čtvrtek k vydání tržby v řádu statisíců korun. 

Informovala o tom krajská mluvčí policie Vlasta Suchánková. Dva jeho spolupachatele ve věku 45 a 47 let zadržela policie už den po loupeži, když si za část lupu zakoupili v autobazaru auto. Policii se podařilo zajistit i část ukradené tržby.

Třetí podezřelý policii unikal týden. Kriminalisté sice znali jeho jméno, nevěděli ale, kde se nachází. Pomohlo jim až zveřejnění pátrání. Policii se přihlásily desítky lidí, kteří jí poskytli poznatky o pohybu hledaného muže.

„Poznatky mířily na Prahu. Další získané informace hovořily o tom, že se muž stahuje zpět do Libereckého kraje. Policisté již věděli, jakým autem a s kým cestuje,“ uvedla Suchánková. Díky tomu podle ní muže ve vozidle zadrželi.

Všem třem mužům hrozí pět až 12 let vězení. Komplicové jsou stíháni vazebně, to samé zřejmě čeká i posledního zadrženého, který je podle policie hlavním pachatelem loupeže.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání