Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Stařence nabídl odvoz, pak jí ukradl tašku s penězi. Chytli ho, jak mával pětitisícovkami

(Ilustrační foto) Zloděj ujel seniorce i s taškou. Teď je ve vazbě.
(Ilustrační foto) Zloděj ujel seniorce i s taškou. Teď je ve vazbě.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
31. ledna 2015
18:00

Policie zadržela muže (36), který počátkem prosince v Praze nabídl svezení seniorce (81) a posléze jí ujel i s taškou. V ní byl kromě nákupu také velký finanční obnos v hodnotě statisíců!

Muž byl obviněn z krádeže a padělání peněz a hrozí mu až osm let vězení. Soud muže poslal do vazby, oznámil dnes pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Policie muže zadržela ve Špindlerově Mlýně, na stopu hledaného ji přivedly informace od lidí. Při zadržení měl muž u sebe ještě víc než 300.000 korun. Náhlé zbohatnutí si obviněný podle Hulana hojně užíval.

"V celé řadě luxusních restaurací, které začal navštěvovat, dával poměrně okázale na odiv svou solventnost. Nebylo výjimkou, že na personál a hosty restaurací při nezřízeném hodování mával balíčky pětitisícových bankovek," popsal mluvčí.

Žena před krádeží vybrala peníze v bance. Svezení jí obviněný nabídl, když čekala na lavičce u stanice metra Strašnická, a odvezl ji, kam si přála. Policie o případu informovala koncem prosince, kdy ještě nebylo jasné, jestli muž ženu o tašku s penězi připravil cíleně, nebo byl jen roztržitý. Pro majetkovou trestnou činnost byl obviněný podle Hulana v minulosti stíhán už pětkrát.

Zadržený muž na záběrech průmyslové kamery. Zadržený muž na záběrech průmyslové kamery. | Foto: Policie ČR


univerzalnizena ( 1. února 2015 04:14 )

babisne se uz statisice nevrati a dobře ji tak

moiaza ( 31. ledna 2015 18:44 )

Muž 36 let. Toho asi nevychovávali komunisté. Od 10 let byl vychovávan totalitní stranou modrých loupeživých strak. A naučil se dost, jak je vidět. Sotva začal vnímat, okamžitě si našel vzor, jak nejlépe a bezpracně zbohatnout. Měl smůlu. Kradl v malém. A za to se trestá!

univerzalnizena ( 31. ledna 2015 18:31 )

uboha chuda stařena a blba ze vlezla cizimu mladenci do auta třeba chtěla ještě kukat!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání