Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Uprchlý vězeň změnil podobu: Takhle teď vypadá!

Autor: ljš, rvs - 
27. listopadu 2014
17:03

Stále uniká! Nebezpečný vězeň Jan Novák se rázem stal nejhledanější osobou v zemi. Policii už se podařilo zjistit, do jakého oblečení se převlékl, a zveřejnila jeho novou podobu s delšími vlasy

Policie zveřejnila, jak v současnosti může vypadat uprchlý vězeň, lupič a násilník Jan Novák (44). Na fotomontážích má výrazně delší vlnité vlasy, než na původní fotografii z pátrání. Kriminalisté neuvedli, zda se jedná o paruku, nebo takto Novák vypadal už v době, kdy utekl.

Zveřejnilli tři varianty – s vousy, kulichem a delšími vlasy. „Podobenky hledaného odpovídají současné realitě, kdy foto s vlasy odpovídá nejvíce,“ uvedl k obrázkům mluvčí Tomáš Hulan.

Novák utekl v úterý z pražské Thomayerovy nemocnice, kde byl na vyšetření kvůli rakovině. Teď ho hledá policie po celém Česku. A nejen tam. „Na hledaného muže byl vydán mezinárodní zatykač. Protože má silné vazby na zahraničí, není vyloučeno, že by se mohl snažit ukrýt právě tam,“ uvedla pražská policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Již včera se policistům podařilo zjistit, do jakého oblečení se Novák převlékl. „Vězeňské pyžamo vyměnil za černé teplákové kalhoty, šedou kostkovanou podzimní bundu, na hlavě by měl mít černou pletenou čepici,“ doplnila Rösslerová.

Policisté varují, že uprchlý vězeň je nebezpečný, protože se v minulosti podílel na brutálních loupežích. Jestliže si na útěku obstaral zbraň, nebude ji prý váhat použít. Lidé by se proto neměli pokoušet ho sami zadržet. Policisté pátrající po uprchlém už dostali desítky tipů, žádný z nich se ovšem nepotvrdil.

sores ( 28. listopadu 2014 09:58 )

Vždyť je pořád naprosto stejný, k žádné změně v obličeji nedošlo co blbnou?! A čepice ho nezměnila!

pattrinadina ( 27. listopadu 2014 22:02 )

ten uz si na hlavu napatlal

pattrinadina ( 27. listopadu 2014 19:54 )

utika do A nglie za lecitelem

pattrinadina ( 27. listopadu 2014 19:54 )

ten uz si na hlavu napatlal

prycsvladou ( 27. listopadu 2014 19:05 )

ze ho nenechaji byt kdyz mu zbyva rok zivota,to bych taky utekl nez chcipnout v base

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání