Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nájemník popravil správce domu: Dostal 12 let!

Autor: ČTK, ljš - 
27. listopadu 2014
11:08

Měl velký dluh na nájemném a vyřešil to vraždou. Bývalý osobní strážce Vasil Šmíd si v červnu počkal na správce domu (51), ve kterém bydlel, a zavraždil ho svou legálně drženou zbraní. Soud ho poslal na 12 let za mříže.

Krajský soud v Plzni dnes potrestal červnovou vraždu správce domu v Plzni. Vasil Šmíd, který dříve podnikal v oblasti bezpečnostních služeb a živil se i jako osobní strážce, podle soudu zastřelil několika ranami z legálně držené pistole 51letého muže, otce tří dětí.

Vraždil ve chvíli, kdy s ním správce jednal o vystěhování z bytu kvůli dluhům na nájemném. Šmídovi hrozilo až 18 let vězení. Manželce a dětem oběti navíc musí jako odškodnění vyplatit milion korun.

Neštěstí se stalo 13. června kolem 08:30 ve Stehlíkově ulici. Správce do bytu obývaného Šmídem přišel řešit neplnění nájemní smlouvy, na schůzce byli předem domluveni. Ve chvíli, kdy bytný seděl v křesle v obýváku, Šmíd vystřelil. Padlo sedm ran, pět muže zasáhlo, čtyři byly smrtelné. Poslední z ran už Šmíd vystřelil do ležícího muže, bylo to z blízkosti přímo do čela. Státní zástupkyně, která pro něj dnes za vraždu žádala trest v polovině trestní sazby, tento výstřel označila za "ránu jistoty".

Naopak obhájce Šmída apeloval na soud, aby zvážil, zda se nejednalo o zabití. Podle něj nešlo o chladnokrevný promyšlený zločin, ale jeho klient prý jednal v emočním zkratu. Správce totiž nechal Šmída několik dní v zamčeném bytě.

beda888 ( 27. listopadu 2014 18:00 )

Minulý týden dávali na satelitu, program CI případ z USA. Tam mladá holka asi 18 letá vylákala za město kamaráda. Tam čekali její 3 komplici a kluka zabili a okradli o 500 USD. Tresty? Holka 35 let (ale po 17 letech si může požádat o propuštění) a kluci každý z nich 157 let bez možnosti propuštění předčasného. Tak kde je demokracie? Jak si stát cení lidského života?

.abcd.abcd. ( 27. listopadu 2014 12:34 )

Asi je zklamanej, že dostal tak málo, za 12 let si bude muset zase najít nějaký bytí.

terezice.palice ( 27. listopadu 2014 12:31 )

Ten to teda "vyresil"...

zdrclamrdka ( 27. listopadu 2014 12:12 )

12 let je celkem málo, asi je tam vina nenasytného pana správce, známe přeci české "podnikatele", už jich kvůli přemrštěným cenám skončilo víc s kulkama v hlavě

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání