Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Terezku jsem zabila já!

12. července 2001
21:37

"Zabila jsem svoji dceru, když jsem se opilá vrátila z hospody. Terezka se probudila a chtěla si vlézt ke mně do postele. Ve spánku jsem ji zalehla a udusila. Její tělo jsem potom zahrabala na místě, kam jsme si s Terezkou často chodily hrát," vypověděla Helena Čermáková.

Děsivé přiznání. Jen těmito slovy lze označit to, čeho se včera dočkali policisté, kteří vyšetřují zmizení pětileté Terezky. Po dlouhých dvaadvaceti dnech se její matka - Helena Čermáková (27) - přiznala, že svou dceru nešťastnou náhodou zabila. "Svou dceru jsem zalehla v posteli, když jsem se vrátila opilá z restaurace," přiznala se naprosto šokujícím způsobem včera večer Helena Čermáková. Matka těžko uvěřitelné tři týdny lhala, zapírala, tvrdila, že si nepamatuje a dokonce všechny žádala o pomoc, aby jí pomohli ztracenou dceru najít! Policisté Helenu Čermákovou ihned po naprosto šokující výpovědi, kterou si sama vyžádala, obvinili z ublížení na zdraví z nedbalosti s následkem smrti. Matka včera policistům poprvé popsala, jakým způsobem Terezku zabila a proč ji vlastně ukryla ve sklepě rozbořené hájovny. Scénář byl osudového dne 20. června následující: Helena Čermáková se opilá nad ránem vrací z restaurace. Svým příchodem domů probouzí ani ne pětiletou Terezku. Ta k ní rozespalá přichází a prosí ji, zda by si k ní nemohla lehnout do postele. Matka svoluje. Obě usínají a v ten okamžik začíná strašlivá tragédie. Matka během noci zalehává svou dceru. Terezka nemůže dýchat, její tělo bojuje se srdeční vadou a pomalu, ve spánku, umírá. Když se matka dopoledne probouzí, zjišťuje ještě v alkoholovém opojení, že její dcera nedýchá. Poté, co si ji lépe prohlédne, si všímá i zmodralých rtů a dotykem poznává, že Terezčino tělo je studené. V ten okamžik si zřejmě poprvé uvědomuje děsivou skutečnost: vlastním tělem udusila své dítě. Chvíli zmatkuje a pak se rozhodne, že mrtvolku své dcery ukryje. S tělíčkem v náručí vybíhá ze svého domu na ulici. Vydává se směrem k lesoparku Bažantnice, kam spolu občas chodily na procházku a toto místo tak dobře znala. V ruinách místní bývalé hájovny přichází ke sklepu s poklopem. Do něj mrtvou dceru ukládá, ukládá ji pod zem, na její tělíčko nahází hlínu, odpadky a ohořelá polena. Pak odchází na policii oznámit zmizení své dcery. Policisté nyní budou tuto výpověď ještě prověřovat. "Vyšetřování pochopitelně nekončí, musíme počkat ještě na posudky znalců," prohlásil včera vyšetřovatel případu Milan Řečínský. Matka své obvinění podle policistů přijala klidně. Vysvětlila i proč se pokusila o sebevraždu. V tu chvíli prý na ní dolehla ztráta Terezky, opustil ji přítel a navíc byla pod vlivem utišujících léků. Podle policistů matce nyní hrozí až pětiletý trest vězení. Psychologové budou ještě zkoumat její příčetnost a odhadovat stav opilosti v okamžiku, kdy zalehla Terezku. Drama posledních hodin před přiznáním
Pondělí 9. 7.
21.00: Matka Terezky, Helena Čermáková, si při dalším z řady výslechů vzpomíná, kde se s dcerkou v den jejího ztracení pohybovala. Na místo okamžitě vyrážejí policisté. 22.00: Ve sklepě ruin bývalé hájovny lesa Bažantnice v Kladně-Kročehlavech, asi kilometr vzdáleného od místa bydlistě matky, objevuje policie mrtvé tělo Terezky zasypané hlínou, odpadky a větvemi. Úterý 10. 7.
16.15: Vyšetřovatel případu Milan Řečínský na tiskové konferenci oznamuje, že Terezka zemřela na následky srdeční a dechové nedostatečnosti. Policie zvažuje obvinění matky, ne však z trestného činu vraždy. Zároveň připouští, že matka stále neřekla vše, co ví. Středa 11. 7.
18.30: Helena Čermáková se policii konečně přiznala: Terezku zabila, když ji v opilosti zalehla a udusila ve spánku. Vyšetřovatel případu Milan Řečínský ji okamžitě obvinil z ublížení na zdraví z nedbalosti s následkem smrti!

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání