Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Albánec střílel na zásahovku: Dostal pět let v base, ale jeho manželka se smála!

Autor: shp, simao, Jan Doležal - 
27. října 2014
15:49

Policisté se domnívali, že má u sebe kradené zlato, proto k jeho domu vyslali Útvar rychlého nasazení. Obviněný Albánec S. B. (50) však na nic nečekal, jakmile jednotku zmerčil, začal na ni střílet skrz dveře. Než skončil v poutech, jednoho z policistů zasáhl. U soudu za to vyfasoval pět let, ale proti rozsudku se odvolal. Jeho manželka se nepochopitelně při opouštění soudní síně usmívala.

Střelecké drama se odehrálo loni 10. prosince v šest hodin ráno Herinku u Prahy. Obviněný podle vystřelil legálně drženou pistolí na příslušníky zásahovky. Ti se snažili dostat do cizincova domu, aby uvnitř mohli detektivové z protikorupční policie provést domovní prohlídku.

Měli totiž podezření, že Albánec v domě ukrývá zlato a jiný majetek, který pochází z trestné činnosti, nebo by mohl k trestné činnosti posloužit. Když zakuklenci vyrazili beranidlem branku u domu, S. B. spal. Rány ho probudily, popadl zbraň a vypálil přes neprůhledné dveře směrem ven z domu. Střela zasáhla jednoho z policistů do kyčle.

Cizinec se u soudu hájil tím, že se bál zlodějů. Soudce Stanislav Černecký tomu ale neuvěřil. „Střílel jste přes neprůhledné dveře, za kterými stáli lidé. Nebyla to nutná obrana, vaše jednání bylo nepřiměřené. Nebyl ohrožen váš život ani zdraví. Nebyl jste terčem brutálního fyzického útoku,“ prohlásil k obžalovanému s tím, že muž věděl o tom, že je policií vyšetřován.

S. B. se proti rozsudku odvolal. Zůstává dále ve vazbě, na kterou nepodal stížnost. U krajského soudu byla i Albáncova manželka s dcerami. Když žena opouštěla síň, nepochopitelně se usmívala. Co mohlo její úsměv vyvolat?

dietr ( 28. října 2014 06:46 )

je to hrdina, bránil svou rodinu a majetek, jestli si to odsedí a podá stížnost v Štrasburku, tak se stát prohne při odškodnění, tady je důvod, proč se usmívala

gabreta ( 27. října 2014 21:46 )

Jak Albánec může mít u nás legálně drženou zbraň?? Nedej pán Bůh, abych já vyjel do Německa s u nás legálně drženou zbraní!! Tam nesmí vjet ani s nožem delším než deset cm! U nás asi jde všechno!!

nojasne ( 27. října 2014 18:18 )

Spíš má radost, že si na pět let může narazit jinýho nabíječe.

rucnikvolamydlo ( 27. října 2014 18:16 )

To je, ale blázen na zásahovku s pistolí, měl si vzít aspoň kalacha.

milan1959 ( 27. října 2014 17:16 )

Co bereš soudruhu?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání