Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Stovkám mužů v Rumburku odebrali DNA: Pátrají po vrahovi Dagmar

Autor: ljš - 
7. října 2014
12:57

Jste muž do 35 let a bydlíte v Rumburku? Čeká vás návštěva policie! Kriminalisté v souvislosti s vraždou sedmadvacetileté Dagmar obcházejí občany a odebírají jim DNA. Tu chtějí srovnat s biologickou stopou vraha, kterou našli na těle oběti.

Podle místních kriminalisté nejprve obcházeli blonďáky. Svědci totiž v době, kdy Dagmar zemřela, viděli z místa činu odcházet světlovlasého muže, štíhlé postavy ve věku asi 35 let.

Najít shodu s DNA vraha se jim ale nepodařilo, a tak nyní obcházejí všechny muže bez rozdílu. „Policisté se prokázali, zeptali se, zda jim kvůli vyšetřování vraždy poskytnu vzorek. Nemám co skrývat,“ řekl jeden z oslovených serveru iDnes.cz s tím, že nevynechali ani jeho ještě nezletilého syna.

Vzorky, které obyvatelům Rumburku odeberou, mohou kriminalisté použít pouze k vyšetřování tohoto případu a po jeho objasnění je musí zničit. Pokud by někdo odmítl vzorek poskytnout, mohou kriminalisté požádat o zásah státního zástupce.

Dagmar A. (†27) byla zavražděna mužem, se kterým měla před smrtí pravděpodobně dobrovolně sex. U těla se našel zapalovač krajské KSČM, žádná ze stop však zatím nevedla k dopadení pachatele.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání