Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Poslal na policisty svého psa: Hrozí mu 6 let!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: archiv Blesku)
20. srpna 2014
17:47

Svého psa, ročního křížence pitbulla s argentinskou dogou, použil podle obžaloby v dubnu jako zbraň proti zasahujícím policistům třiadvacetiletý Lukáš Brestovanský z Plzně. Zvíře podle státního zástupce vyzýval k útoku na policisty povely "trhej", "vem si je", "kousej". Za násilí proti úřední osobě spáchané se zbraní mu hrozí až šest let vězení.

Podle obžaloby se událost stala 28. dubna ve čtvrti Slovany, v zadním traktu jednoho z domů v ulici Slovanská alej, kam hlídka vyjela po oznámení, že před domem někdo manipuluje se zaparkovaným motocyklem. Dva policisté tehdy přistihli u motorky Brestovanského a vyzvali ho k podání vysvětlení. On ale začal utíkat a přitom na ně poštval svého psa.

Zvíře na policisty podle obžaloby útočilo, pokoušelo se zakousnout. Jeden z mužů následkem toho utrpěl zhmoždění kolene a prstu na ruce, druhému zvíře pokousalo výstroj. Psa nakonec odchytla městská policie.

Soudu dnes obžalovaný řekl, že v daný den požil zhruba 30 tablet rivotrilu (lék využívaný zejména v psychiatrické praxi) a šel se psem ven. O motorku, která patřila jeho známému, se prý omylem opřel, ona spadla. Pak přijeli policisté. "Byli na mě vostřejší, tak jsem byl naštvaný a poslal jsem na ně psa, víc si toho nepamatuji," uvedl. Zvíře prý v té době bylo roční, podle obžalovaného "to byl mazel", sám si ho cvičil. Nepředpokládal, že pes zaútočí, povely trhej a kousej prý zvíře neznalo.

Výpověď muže se dnes lišila od výpovědi na policii. Té řekl, že psovi dal po příjezdu policistů pouze pokyny "sedni" a "běž", tedy aby utekl a nepletl se do konfliktu. "Pravda je to, co jsem řekl dnes," uvedl obžalovaný, který v současné době vykonává obecně prospěšné práce a živí jej sestra na mateřské dovolené. Policii prý lhal proto, že nechtěl o psa přijít.

salto ( 21. srpna 2014 10:53 )

Poslal na policisty svého psa... Jokšíra???

vosavopruz ( 20. srpna 2014 18:23 )

ty si jak ten Rosenberg,úchyle

vosavopruz ( 20. srpna 2014 18:21 )

chceš být vtipnej,ale si trapák.Pitbulka by dostala šok,na místě by byla KO.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání